NAJVEĆA OVOGODIŠNJA ZAPLJENA / Kako je 'pao' Grk koji je pokušao prokrijumčariti 6 milijuna cigareta? Voditelj službe za RTL otkrio sve detalje

U kamionu bugarskih registracijskih oznaka u drvenim sanducima prevozio više od 300 tisuća kutija raznih vrsta cigareta. Odredište bila je Njemačka. Cigarete je nanjušio i carinski pas

7.12.2021.
21:00
VOYO logo

Pri ulasku u Hrvatsku, na graničnom prijelazu Bajakovo, pao je Grk koji je u kamionu pokušao prokrijumčariti više od 6 milijuna komada cigareta. U prikolici kamiona bugarskih registarskih oznaka, umjesto aluminijskih profila, kako je prijavljeno u papirima, prema Njemačkoj je u drvenim sanducima prevozio više od 300 tisuća kutija raznih vrsta cigareta. 

Naš reporter Tin Kovačić razgovarao je s Draganom Džinićem, voditeljem službe za mobilne jedinice Vukovar. Objasnio je kako je Grk "pao". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po dolasku kamiona na granični prijelaz Bajakovo carinski službenici pregledali su vozilo RTG uređajem i utvrdili određene oblike koji nisu odgovarali deklariranoj robi. Detaljnim pregledom otvoreni su sanduci i utvrdilo se da su u njima nedeklarirana roba, odnosno cigarete", rekao je Đinić.

Cigarete je privremeno oduzela Carinska uprava i do okončanja postupka, uništit će se. Zanimljivo je da su cigarete bile pod poznatim brendovima, ali bez markica, odnosno radilo se o lažnjacima koji su trebali dospjeti na nelegalno tržište EU. Na tržištu bi vrijedile 10 milijuna kuna. 
Carinicima je u ovom poslu pomogao pas Bel Bel

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je istreniran za duhan i duhanske prerađevine. Nakon pregleda RTG uređajem, izvršili smo i pregled uz pomoć psa Bel Bel, koji je pozitivno odreagirao i otkrivene su cigarete", rekao je Đinić. 

Carinici kroz svoj posao u kontrolom na samoj granici i unutar granice RH, štite zapravo i tržište EU. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đinić je rekao. "Svako sprečavanje nezakonitih radnji na granici i unutrašnjosti uvelike pridonose sigurnosti RH koje su i vanjske granice EU". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo