SLUČAJ IZ SLAVONIJE / Kako je pedofil završio u dječjoj ustanovi? 'Užasnuli smo se, ali smo povukli kočnicu. Bio je izvrstan radnik'

Image
Foto: Profimedia/Ilustacija

' taj čovjek nikada nije bio u doticaju s nijednim djetetom koje bi dolazilo u udrugu', kazao je čelnik Udruge za rad s djecom s posebnim potrebama

1.9.2022.
13:29
Profimedia/Ilustacija
VOYO logo

Muškarac iz Slavonije (40) koji je seksualno zlostavljao 10-godišnju pokćerku poslan je da radi u Udruzi za rad s djecom s posebnim potrebama, a tamo ga je uputio Probacijski ured.

Kako piše Jutarnji list, prije nešto više od godinu dana pravomoćno mu je potvrđena presuda kojom je osuđen na 11 mjeseci zatvora, koji su mu zamijenjeni radom za opće dobro u udruzi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čelnik udruge ispričao je Jutarnjem kako imaju suradnju s Probacijskim uredom 5-6 godina, da nikada nije bilo problema, te da osuđenici nisu u kontaktu s djecom.

"Ni u konkretnom slučaju nismo znali za što je čovjek osuđen, a on se pokazao kao besprijekorno dobar radnik. Slagao bih kada bih sada govorio drugačije. Često je i samoinicijativno popravljao neke stvari koje bi primijetio da su se pokidale… Dovodio je ovdje i svoju djecu, koji su se igrali dok je on radio. Baš smo bili zadovoljni s njim", kazao je čelnik Udruge koji je provjerio muškarca i otkrio da je bio osuđen zbog pedofilije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'POGREŠKa U SUSTAVU' /

Osuđenog pedofila za kaznu poslali da radi s djecom! Malenica poručio: 'To je neshvatljivo i neprihvatljivo'

Image
'POGREŠKa U SUSTAVU' /

Osuđenog pedofila za kaznu poslali da radi s djecom! Malenica poručio: 'To je neshvatljivo i neprihvatljivo'

"Na prvu sam se užasnuo. Odmah sam kontaktirao Probacijski i pitao ih kako su nam mogli poslati tog čovjeka. Oni su se ispričali, kazali da im je žao… te su kazali da će ga odmah povući. No, ja sam tada, čisto iz nekih ljudskih razloga odlučio povući kočnicu. Ponavljam, taj čovjek nikada nije bio u doticaju s nijednim djetetom koje bi dolazilo u udrugu, bio je odličan radnik i kazao sam ljudima u Probacijskom da ću ja preuzeti odgovornost za njega, a oni su se složili. Kad je sljedeći put došao, obavio sam s njim 'ulični razgovor' i kazao mu da će sa mnom imati posla i problema ako samo primijetim da radi nešto neprimjereno. Smatrao sam da čovjeku treba dati šansu i preuzimam za to punu odgovornost, iako ga nikada prije nisam vidio niti sam ga poznavao, niti me je ičime zadužio. Jednostavno, to je bila moja ljudska gesta. On mi se na to samo skrušeno zahvalio što sam mu ukazao povjerenje", kazao je.

No, priča je došla do medija, koji su se počeli raspitivati o ovom slučaju, pa je Probacijski ured prošloga tjedna povukao osuđenika s rada iz ove Udruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je njihova odluka i mi je poštujemo, ali ja samo još jednom moram ponoviti da nismo s njim imali nikakvih problema te da nikada nije bio tamo u vrijeme dok su bila djeca", zaključio je čelnik udruge, za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo