SLUČAJ STAR 11 GODINA / Kako je policija otkrila ubojicu s Trešnjevke? 'Gledali smo Google street view, vidjeli da bunar nije na istom mjestu'

23.9.2022.
20:00
VOYO logo

Zagrebačka policija pronašla je u četvrtak tijelo za koje se sumnja da je 76-godišnja umirovljenica Slavojka Senišin koja je prije 11 godina nestala pod nepoznatim okolnostima na području Trešnjevke gdje je živjela te posjedovala stan.

Policija je kriminalističkim istraživanjem otkrila da je osumnjičeni muškarac tijelo nesretne umirovljenice nakon ubojstva zamotao u tepih i prevezao ga u naselje nedaleko od Ivanić-Grada te ga bacio u bunar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL-ova reporterka Ivana Ivanda Rožić o ovom slučaju je razgovarala sa Zvonimirom Petrovićem, voditeljem Službe općeg kriminaliteta PU zagrebačke.

Image
filmska priča s trešnjevke /

Policija riješila slučaj star 11 godina, monstrum staricu ubio, bacio u bunar pa zatrpao

Image
filmska priča s trešnjevke /

Policija riješila slučaj star 11 godina, monstrum staricu ubio, bacio u bunar pa zatrpao

"Ovaj slučaj smo riješili provođenjem niza tehničko-taktičkih i dokaznih mjera i radnji. Prije dvije godine radeći krim istraživanje po drugim predmetima shvatili sm oda se radi o osobi koja bi po svom profilu bila kadra učiniti ovako nešto. Radi se o našem isključivom terenskom, odnosno prikupljanju obavijesti. Shvatili smo da je na adresi gdje je počinitelj prijavljen, prijavljena i gospođa, nestala osoba čiji je nestanak prijavljen 2011. i tada smo se počeli baviti slučajem pod pretpostavkom da je ova osoba odgovorna za nestanak i za smrt", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i kako je prije 11 godina kada je prijavljen nestanak obavljen razgovor s počiniteljem, ali i s nizom drugih osoba.

"U tom trenutku nikakve indicije nisu upućivale na njega", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnio je i što ih je navelo da se vrate na mjesto događaja do bunara.

"Što se samog bunara tiče, pregledom Google street viewa smo shvatili da je prije samog nestanka žrtve bunar bio na svom mjestu. Kad smo na mjesto pronalaska tijela došli fizički, shvatili smo da bunara nema, da je samo kruna od bunara premještena ispred vikend kuće. To je bila indicija da intenzivnije krenemo u provođenje drugih mjera radnje", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tada smo pretpostavljali da bi se moglo raditi o tome, kasnije smo operacionalizirali i jučer realizirali istraživanje", dodao je Petrović.

Komentirao je i navode da se osumnjičenog i ranije povezivalo s kaznenim djelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu točno reći o čemu. Istražujući druga kaznena djela osoba je bila sumnjiva. Tada smo se za nju zainteresirali", kazao je te dodao da su istražujući drugi slučaj koji se veže uz osumnjičenog riješili ovaj.

Kazao je da je sve odradilo 10-15 policijskih službenika odjela za Kriminalne delikte u službi općeg kriminaliteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvaljujem im na rješavanju tako teškog slučaja u kriminalističkom smislu", kazao je.

Na kraju je kazao i kako su krivotvoreni dokumenti za stan bili još jedna indicija koja je potvrđivala ono što je policija pretpostavljala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo