Dva požara u Zagrebu / Kalinić: 'Susjed je već bio u nesvijesti kada sam ga našao. Jedan pas je izgorio, drugog smo spasili'

U Zagrebu su tijekom noći izbila dva požara, a tri osobe su spašene u posljednji tren

26.12.2019.
11:07
VOYO logo

Zagrebački vatrogasci protekle noći ugasili su dva požara, a tri su osobe spašene, doznaje se u četvrtak u Vatrogasnoj postrojbi Zagreb.

Image

Ovo je kuća iz koje je Pavle Kalinić spasio svoje susjede: 'Ništa se nije vidjelo od dima, jedva sam ih izvukao'

Image

Ovo je kuća iz koje je Pavle Kalinić spasio svoje susjede: 'Ništa se nije vidjelo od dima, jedva sam ih izvukao'

Prvi je požar buknuo u Ulici Rebar na Lašćini noćas u 1,14 sati, a ugašen je nakon dva sata.  Interveniralo je osam vatrogasnih vozila koja su spasila dvije osobe  iz katnice s potkrovljem. U spašavaju je sudjelovao i pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić koji stanuje u susjedstvu. Spašenim osobama pružena je hitna medicinska pomoć i prevezeni su na bolničko liječenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj sin je primijetio da je počela vatra kod susjeda i mene probudio. Ja sam odmah istrčao s aparatom za gašenje, no vatra se toliko brzo razmahala da se požar odmah proširio. I sin je pokušao gasiti sa šmrkom za vrt, ali ništa. Utrčao sam unutra, prvo u dnevni boravak gdje je gorila vatra, no cijeli aparat sam potrošio, a ništa se nije promijenilo. Onda su i susjedi pomogli, pritrčali su i donijeli ljestve pa sam izvana s gornjeg kata, preko balkona spustio susjedu koja nije bila ozlijeđena, ali je bila u panici", ispričao je Pavle Kalinić za 24 sata.

On je, naime, noćas u 1.20 uletio u požar susjedne kuće i spasio dvoje supružnika koji su mu susjedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispričao je kako je susjeda, njezinog supruga, našao tek iz drugog pokušaja između prvog i drugog kata na stepenicama.

"Toliko je bilo crno da se ništa nije vidjelo, vruće i puno dima da se nije se moglo uopće disati, a žbuka je otpadala. Susjed je bio ozlijeđen, u nesvijesti je ležao, njega sam uspio izvući zahvaljujući tome što sam imao opremu, plinsku masku, kacigu. Bez toga ne bih mogao ništa. Jedva sam ga izvukao van, ali kad sam već bio na izmaku snaga, taman je utrčao vatrogasac i pomogao mi ga je iznijeti. Tako da su svi ljudski životi spašeni, on je prebačen u bolnicu, nadam se da će biti dobro", kazao je Kalinić i dodao da je nažalost jedan pas izgorio dok su drugog uspjeli spasiti i smjestiti ga kod susjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije to nikakvo herojsko djelo, ljudi si moraju pomagati. Dok dođu vatrogasci prođe neko vrijeme i zato susjedi moraju biti jedni uz druge ", zaključio je. 

Drugi požar buknuo je obiteljskoj dvokatnici u Ulici Medveščak 74 u 6,49 sati. Četiri vatrogasna vozila ugasila su požar u 7,46 sati.  Spašena je i jedna osobu koja je zbog trovanja dimom bila u besvjesnom stanju te ju je Hitna pomoć odvezla u bolnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzroke požara utvrdit će policijski očevid.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo