borba s vatrenom stihijom / Lokaliziran požar na Kamešnici kod Sinja, i dalje gori kod Zemunika i Knina

Protupožarni avioni preusmjeravat će se na teren prema potrebi

27.8.2019.
20:02
VOYO logo

Vatrogasci iz Sinja i Trilja s pomoću kanadera uspjeli su večeras lokalizirati požar na Kamešnici kod Sinja koji je buknuo u kasnim poslijepodnevnim satima, doznaje se od sinjskih vatrogasaca.

Zahvaćeno je oko tri hektara niskog raslinja i borove šume na teško pristupačnom terenu, a vatrena stihija nije ugrozila stambene objekte, rekli su u DVD Sinj. Dojava o požaru zaprimljena je oko 17 sati, a požar je lokaliziran u 19.10 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Airtractor je s terena Mokro polje kod Knina preusmjeren na područje Vlačina kod Zemunika u Zadarskoj županiji.

Protupožarni avioni preusmjeravat će se sukladno stanju na terenu i procjeni Operativnog vatrogasnog zapovjedništva u Divuljama, priopćila je Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na teren kod Knina popodne upućene dodatne zračne snage

Dva kanadera i jedan airtractor iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH dodatno su u utorak popodne upućeni u gašenje požara kraj mjesta Mokro Polje kod Knina pa je i danas ondje sedam protupožarnih aviona, priopćeno je iz MORH-a.

Kapetan posade kanadera i zamjenik zapovjednika Protupožarne eskadrile bojnik Darko Kučej koji je sudjelovao u gašenju požara rekao je kako se radi o zgarištu koje je aktivno još u zapadnom dijelu brda Kom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Vjetar cijeli dan razbuktava pojedine dijelove vatrene fronte koja je duga oko kilometar i pol, a zbog nepristupačnosti terena zemaljske snage ne uspijevaju doći do svake vatrene točke. Osim toga, površina je zagrijanija nego jutros te je učinak gašenja manji. Znači, umjesto jedne vodene bombe za bolju efikasnost sada su potrebne dvije. Ostajemo do mraka i učinit ćemo sve kako bi požar bio pod nadzorom“, rekao je  bojnik Kučej, a prenosi Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo