PUTNICI SPAŠENI / Kapetan i ronioc za RTL opisali havariju kod Mljeta: 'Plovilo je bilo okrenuto naopako, vidjeli smo tijelo u moru...'

Očevid o uzrocima pomorske nesreće vodi Lučka kapetanija Dubrovnik u suradnji s policijom

11.7.2022.
19:10
VOYO logo

U havariji izletničkog broda kod Mljeta utopio se kapetan. Devetero putnika, među kojima i dijete spašeno je.

Nesreća se dogodila između otočića Glavat i hridi Crna Seka, a iako su isplovili u mirno more vrijeme se ubrzo okrenulo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasniku i zapovjedniku brodice "Kaća", 54-godišnjem Pločaninu - nije bilo spasa. Ronilac Mario Orlandini koji je spašavao turiste iz Francuske i Slovenije svjedoči nam o kobnim trenucima.

"S vanjske strane Glavata smo uočili objekte da plutaju po moru, na dobrom tragu smo bili, čuli smo miris nafte. Nakon nekog vremena smo zamijetili plovilo okrenuto naopako, još nekoliko minuta smo tražili, bili su valovi nije bilo lako za vidjeti. Između svih tih objekata uočili smo i tijelo kapetana kojeg sam poznavao dobrih 20 godina, bio je iskusan i na toj liniji plovio 15- 20 godina tako da poznaje more, ali ga je neki val iznenadio i nije se izvukao", opisao je Orlandini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očevid o uzrocima pomorske nesreće vodi Lučka kapetanija Dubrovnik u suradnji s policijom. O nesreći je za RTL govorio i kapetan Mato Kekez.

Kekez je kazao kako je uzrok tragedije vjerojatno nagli i veliki kolap.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li na brodu bilo previše putnika, Kekez je kazao kako je brod registriran na 12 osoba te je bilo ukrcano 10 osoba.

"U tom slučaju brod nije bio pod prekršajem, sukladno tehničkom pregledu i karakteristikama broda mogao je bez problema prevoziti 10 osoba", kazao je Kekez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i predstavlja li potopljeni brod i dalje opasnost na moru za ostale brodove koji se kreću tom rutom.

"Isključena je ta vrsta opasnosti budući su ostaci broda na dubini 15-20 metara koliko imamo informacije. Nešto materijala s broda je s vjetrom u kurentom kroz Mljetski kanal otišlo od mjesta nesreće. Mi smo radi sigurnosti ostalih plovnih objekata na plovnom putu dali securite poruku", kazao je Kekez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo