Pravosudni problem / Kaštelanin s mačetom i drogom koji je sinoć bježao policiji, na njega su policajci morali pucati i 2018.

Image
Foto: Goran Stanzl/Pixsell

U dosjeu ima da je ranijih godina jurišao na interventne policajce nožem, da je nasrtao na policajca motociklom... Na kakve je kazne do sada osuđivan?

11.10.2021.
20:05
Goran Stanzl/Pixsell
VOYO logo

Ranije danas RTL.hr objavio je vijest o 33-godišnjem Kaštelaninu kojega su lokalni policajci u petak navečer u Kaštel Novom zatekli da vozi Cestom pape Ivana Pavla II. Problem s njihovim starim poznanikom iz kaznenih dosjea ovaj je put bilo to što je 33-godišnjak imao zabranu vožnje.

A kad su ga htjeli zaustaviti, on se nije zaustavio, dao je gas i za njim su u potjeru krenuli interventni policajci. Čak su mu pripremili i blokadu na cesti. A onda, kako 33-godišnjak nije usporavao, jednome od njih nije preostalo drugo nego da ispali hitac, iz policijskog izvještaja očito je da je bila riječ o hicu upozorenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaos se pretvorio u krkljanac kad je progonjeni promijenio smjer kretanja, krenuo i unatrag, udario u drugi policijski automobil i potom se zaključao u svom automobilu. Interventni policajci morali su ga na silu izvaditi iz vozila. A onda su mu unutra pronašli nešto droge, bejzbol palicu, mačetu, registarske tablice nekog drugog automobila...

Slobodna Dalmacija naknadno je objavila da je isti muškarac policiji poznat odranije. I to samo kako. U svibnju 2018. kazeno su ga prijavili za pokušaj teškog ubojstva policajca i prisilu prema službenoj osobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
pokušao je pobjeći /

Policijska potjera u Kaštelima, čula se pucnjava: Muškarac razbio službeno vozilo, kod sebe imao drogu, bejzbol palicu...

Image
pokušao je pobjeći /

Policijska potjera u Kaštelima, čula se pucnjava: Muškarac razbio službeno vozilo, kod sebe imao drogu, bejzbol palicu...

Bila je riječ o događaju iz noći u kojoj su oko dva sata iza ponoći u Teslinoj ulici u Splitu zatekli njega i još jednog mu poznanika u pokušaju provale u kiosk kako bi ukrali cigarete. I dok je onaj drugi pobjegao, 33-godišnji Kaštelanin izvukao je nož. Policajci su mu naredili da nož baci.

A on, ne samo što ga nije odbacio, nego im je stao govoriti da će ih "sve zaklati". Na tome nije stao. Slobodna dalje piše da su policajci potom krenuli oteti mu nož silom. Ovaj je pak zamahnuo nožem i jednoga od njih porezao po prstima lijeve šake, a drugoga udario nogom u koljeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trenutku kad je krenuo prema drugoj dvojici interventnih policajaca, jedan od njih je izvadio službeni pištolj i ispalio dva hica prema njemu. I tek tada, nakon što je dobio po jedan metak u koljeno i i potkoljenicu, pa još nakon što ga je jedan od policajaca pošpricao suzavcem, ovaj je napokon bacio nož, zateturao i srušio se na tlo.

Naknadno je utvrđeno da su policajci tada ispalili najmanje šest metaka, uključujući i metak upozorenja, te da su mu više puta ponovili: "Stoj, policija!" tako da je sigurno znao o kome se radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada, prije tri godine, u krvi su mu utvrdili da alkohola čak i nema tako puno, manje od jednog promila, ali su našli tragove MDMA (ecstasy) i amfetamina, povrh toga utvrdili su da je usto i pušio kanabis, nedefinirano da li kao marihuanu ili kao hašiš.

Slobodna dalje objašnjava vrlo zanimljiv pravosudni epilog ovog slučaja iz 2018.:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naposljetku je u tom slučaju optužen samo za prisilu prema službenoj osobi..."

Usto dodaje i epilog jurnjave za njim od petka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"... a i ovaj se put izvukao bez kaznene prijave za isto kazneno djelo, jer je procijenjeno da nije imao namjeru napasti policajce koji su mu blokirali put, već da je htio pobjeći."

Dobro. A što je bilo s 33-godišnjakovim srazom s pravosuđem iz 2018.?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za slučaj na Spinutu optužnica je potvrđena krajem kolovoza 2018. godine, no kako smo doznali, na Općinskom sudu, još nije zakazana niti jedna rasprava", odgovara Slobodna Dalmacija na to pitanje i dalje navodi još neke ranije epizode dotičnog Kaštelanina koji je sad već u "Isusovim godinama":

"Više je puta već prijavljivan i pravomoćno osuđivan na uvjetne i djelomično uvjetne kazne zatvora zbog krivotvorenja isprava i napada na službenu osobu, te (zbog) obijesne vožnje. Pisalo se i da je bio optužen jer je 30. lipnja 2017. godine u Solinskoj ulici na motociklu Honda bez registarskih oznaka bježao policajcu. Policajac ga je tada uspio nekako zaustaviti i legitimirati, a dok je svog šefa smjene obavještavao o postupanju, (33-godišnjak) je naglo upalio motocikl i njime ga udario u nogu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo