Filmska potjera u Zagrebu / Platit će više od 23.000 kn: Bježao policiji pa prošao kroz 6 crvenih, vozio u suprotnom smjeru...

Image
Foto: Ilustracija/Miranda Cikotic/PIXSELL

Tijekom dovođenja u policijsku postaju pokušao je pobjeći, svladan je uz uporabu sredstava prisile

26.2.2019.
9:02
Ilustracija/Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

U sklopu akcija 'Alkohol i droge' i 'Brzina', u subotu oko 2.20 sati, na raskrižju Branimirove i Mandlove ulice policajci su zaustavili Ford Focus koprivničkih registarskih oznaka kojim je upravljao 34-godišnjak iz Koprivnice.

Nadzorom prometa, kao i obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da, pod zabranom upravlja automobilom i to pod utjecajem alkohola. Alkotestiranjem mu je izmjereno 0,82 promila alkohola u krvi. Tijekom postupanja, unatoč tome što ga je policija zaustavila, 34-godišnjak je u jednom trenutku nastavio voziti Mandlovom ulicom u smjeru sjevera. Na znakove policijskih službenika, nije se zaustavio već se nastavio kretati suprotnim smjerom kroz Ulicu Dubrava, prošao na više upaljenih crvenih svjetala na semaforu i to na ukupno šest raskrižja (raskrižjima Avenije Dubrave i Grižanske, Avenije Dubrave i Ulice Klin, Zagrebačke i Kneza Branimira, Zagrebačke i Ulice kaktusa, Ulice Ljudevita Posavskog kod trgovačkog centra te kod raskrižja Ljudevita Posavskog sa Slavonskom avenijom i Ulicom Mije Haleuša).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U bijegu pred policijom, osumnjičeni 34-godišnjak je počinio još nekoliko prekršaja u stjecaju (prijelaz preko uzdužne neisprekidane crte na kolniku, vožnja u suprotnom smjeru, naglo usporavanje, kočenje...). Oko 2.35 sati na Čulinečkoj su ga cesti policajci napokon zaustavili, a s obzirom da je tijekom dovođenja u policijsku postaju pokušao pobjeći, svladan je uz uporabu sredstava prisile.

Osumnjičenom je pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da nije ozlijeđen. Nakon toga je smješten u posebne prostorije na otrežnjenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po dovršetku prekršajne obrade prepraćen je na Prekršajni sud u Zagrebu gdje ga je sudac kaznio ukupnom novčanom kaznom u iznosu većem od 23.000 kuna, kao i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom b kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo