Kazneno je prijavljen / Bacio opušak i zapalio hektar i pol borove šume, sad ga se dočepala policija

Image
Foto: Pixsell

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 28-godišnjak bacio cigaretu koju nije potpuno ugasio.

28.6.2021.
13:51
Pixsell
VOYO logo

Policija je kazneno prijavila 28-godišnjaka zato što je u petak izazvao požar uz šumu brda Sestrunj u Rogotinu, tako što je bacio neugašeni opušak cigarete koji je zapalio suhe borove iglice, a na kraju je izgorjela borova šuma i nisko raslinje na površini od 15.000 metara četvornih (hektar i po).

Dubrovačko-neretvanska policija izvijestila je u ponedjeljak da su požar u petak prijepodne gasili petorica vatrogasaca Interventne javne postrojbe Ploča s dva navalna vozila, dva policijska službenika Policijske postaje Ploče, kanader i air traktor. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očevidom je utvrđeno da je požar buknuo "djelovanjem otvorenog plamena na suho raslinje", odakle se proširio na borovu šumu i nisko raslinje koje je izgorjelo na površini od 15.000 metara četvornih.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 28-godišnjak bacio cigaretu koju nije potpuno ugasio, a vatra je zahvatila suhe borove iglice i borovu šumu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo "dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom", osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnome državnom odvjetništvu u Metkoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo