'UOČENO MANJE ONEČIŠĆENJE' / Kod otoka Iža potonula plivarica, sedam članova posade neozlijeđeno

Image
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Na poziciji potonuća uočeno je manje onečišćenje mora, a s obzirom da je u brodskome spremniku preostalo pogonskoga goriva, organizirana je podmorska provjera olupine, kako bi se ustanovilo eventualno onečišćenje

27.9.2022.
17:13
Shutterstock/Ilustracija
VOYO logo

Nema stradalih i ozlijeđenih u prevrtanju i potonuću ribarskog broda kod otoka Iža, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Naime, sedam članova posade uspjelo je neozlijeđeno napustiti brod prije potonuća u pomorskoj nesreći ribarskog broda koja se dogodila jutros oko 7:45 u blizini rta Parda, s južne strane otoka Iža. Morski.hr doznaje da je pomorskoj nesreći kumovala pijavica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obavijest o potonuću zadarskoj Kapetaniji uputio je jutros oko 09.20 sati zapovjednik ribarskog broda "ATLANT", dužine 17,89 metara i zastave Republike Hrvatske, nakon što je s posadom pristao u Kukljicu, pomoćnom brodicom, izvijestilo je Ministarstvo.

Službenici LK Zadar provode očevid o uzrocima pomorske nesreće ribarskog broda, koji je potonuo na dubinu od 60 metara te ne predstavlja opasnost za sudionike u pomorskome prometu tim područjem, no zbog plutajućih predmeta s potonulog broda iz nadležnosti zadarske Kapetanije, putem Obalne radio postaje ORP Splitradio, odašilje se (SECURITE) obavijest o ugrozama na plovnome putu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na poziciji potonuća uočeno je manje onečišćenje mora, a s obzirom da je u brodskome spremniku preostalo pogonskoga goriva, organizirana je podmorska provjera olupine, kako bi se ustanovilo eventualno onečišćenje, priopćeno je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo