Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Narušavanje javnog reda i mira

Kod Vinkovaca policajac i vojnici se potukli u kafiću. Nisu alkotestirani jer su otišli

Nni policijska uprava Vukovarsko-srijemska ni MUP nisu o događaju obavijestili javnost

Image

Policija ilustracija

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Vijesti.hr/ 25.5.2020. u 9:36
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Policajci PU vukovarsko-srijemske morali su intervenirati zbog lumpovanja koje je preraslo u tučnjavu u birtiji koja je radila duže no što je smjela te razbijanja jednog automobila. Akteri su bili i dvojica graničnih policajaca te dvojica vojnika.

Policajci su bili izvan službe, no ići će na disciplinski, jedan zato što je bio aktivni sudionik nereda (protiv njega je podnesen i optužni prijedlog), drugi jer nije ništa poduzeo i pokušao pomoći kolegama koji su došli na intervenciju. Što se pak tiče vojnika, policija će ''zbog utvrđene sumnje u prekršajnu odgovornost djelatnih vojnih osoba izvijestiti nadležnu službu Ministarstva obrane Republike Hrvatske''.

Ne zna se jesu li bili pijani jer su se, kako službeno navode iz policije za Večernji list, ''navedene osobe udaljile s mjesta događaja nakon narušavanja javnog reda i mira pa zbog odmaka vremena događaja i identificiranja te pronalaska počinitelja nije provedeno ispitivanje njihove alkoholiziranost''.

Narušavanje javnog reda i mira zbilo se pola sata iza ponoći 13. svibnja u Komletincima, selu u sastavu Grada Otoka kod Vinkovaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ni o ovom, baš kao ni o događaju u Županji koji se zbio četiri dana ranije, ni policijska uprava Vukovarsko-srijemska ni MUP nisu smatrali da bi mogli zanimati javnost pa o njima nisu ni izvijestili.

Zbog nedoličnog ponašanja izvan službe 31-godišnjeg policijskog službenika, kao i zbog nepoduzimanja obvezujućih mjera vezanih za narušenu sigurnost te javni red i mir od strane 32-godišnjeg policijskog službenika bit će proveden disciplinski postupak.

Upravo se čita

Image
peti dan reforme smeća

FOTO Inspekcija RTL.hr-a: Smeće u plavim vrećicama ne baca skoro nitko. Teško ih je i kupiti, jedva smo ih našli

Vijesti.hr/ 25.5.2020. u 9:36
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
U CENTRU GRADA

Ovako izgleda mjesto eksplozije u Splitu u kojoj su ozlijeđene dvije osobe

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba