traže istinu / Kolege poginulog motociklista prozivaju policiju: 'Jedan se držao za glavu i govorio 'Ajme šta sam napravio'

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL/Ilustracija

Kolege poginulog bajkera ističu kako su na mjesto nesreće došli nakon gotovo 20 minuta i da je 51-godišnjak još pričao s njima

28.8.2018.
12:11
Igor Soban/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

U prometnoj nesreći kod Brne na Korčuli u nedjelju rano ujutro poginuo je 51-godišnji motociklist iz Klisa Denis Listeša Lija. Iz policije su tada priopćili kako je nesreći u kojoj je stradao prethodio pokušaj zaustavljanja, no da motociklist nije stao na znak stop njihove patrole te su se oni uputili za njim i nakon minute naišli na mjesto na kojem je već bio mrtav.

>> Detalji nesreće na Korčuli: 'Nije istina da je stradao tijekom policijske potjere'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovi kolege bajkeri tvrde da imaju priču koja je drugačije od onoga što je priopćila policija, piše Slobodna Dalmacija. Naime, bajkeri tvrde kako već desetak godina organiziraju moto party i da su imali dogovor s policijom da bajkere ne zaustavljaju, ali da budu u blizini kako bi ih mogli pozvati u slučaju problema.

“Nikad dosad niti mi niti oni nismo prekršili dogovor i nikad nije bilo nikakvih problema sve dok se nisu pojavila ova dva mlada nadobudna policajca. Zašto su se oni tu pojavili, ne znam. Zašto je krenula potjera, to znaju oni, a mi svi znamo kako je završilo! Tragičnom smrću čovjeka koji se išao naspavati”, ispričao je za Slobodnu predsjednik Moto kluba Korčula Đani Radovanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni svjedoci nesreće ne govore isto što i policija. Bajker zvan Dugi iz Livna kazao je da su gotovo istovremeno čuli klizanje motora, struganje i policijsku sirenu te da su policajci već bili na mjestu događa u trenutku nesreće. “Jedan mladi se drža za glavu i govorio: “Ajme šta sam napravija!” Vidjelo se na njemu da mu je bilo silno žao, mrmljao je nešto kao “što si bjež’o, što mi nisi stao", kazao je.

Njegovu priču potvrdio je i Radanović te kazao da policija laže kada tvrdi da su naišli na mrtvog motociklista. “Čovjek je još bio živ, tek nakon 20-ak minuta došla je Hitna pomoći i oni su ga oživljavali jedno 15-20 minuta. Kad je čovjek izdahnuo, jedan bajker je prigovorio tom mladom policajcu, čiji je otac krim inspektor u policiji, da je li zadovoljan šta je ubio čovjeka, na što je policajac na njega fizički nasrnuo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počelo je naguravanje pa je jedan stariji policajac mlađeg kolegu maknuo u vozilo i na kraju su njega i ovog drugog šta je bija s njim odveli ća”, kaže Radovanović za Slobodnu Dalmaciju.

Kolege poginulog bajkera su ogorčeni i putaju se zašto je policijsko vozilo mladog dvojca nestalo čim je Listešu utvrđena smrt te jesu li mu možda upalili rotaciju i time zabljesnuli i onemogućili ga da vidi. Ističu kako su na mjesto nesreće došli nakon gotovo 20 minuta i da je 51-godišnjak još pričao s njima, a kolegu opisuju kao odgovornu osobu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U policijskom izvješću, iznesenom nakon očevida, pak stoji  da je “do nesreće došlo kada je 51-godišnji motociklist, krećući se u pravcu mjesta Brna, izlaskom iz zavoja, zbog neprimjerene brzine kretanja, izgubio nadzor nad motociklom, prešao na suprotnu kolničku traku i u naglom kočenju udario u betonski potporni zid”.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo