za smrt talijanskog para / Horvatinčiću potvrđena presuda od 4 godine i 10 mjeseci zatvora! Miljević: 'Nismo dobili odluku suda'

Image
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Horvatinčić je osuđen zbog izazivanja tragične pomorske nesreće u kojoj je poginuo talijanski bračni par Salpietro

4.12.2019.
9:33
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
VOYO logo

Županijski sud u Zadru potvrdio je kaznu od četiri godine i 10 mjeseci zatvora građevinskom poduzetniku iz Zagreba Tomislavu Horvatinčiću (71).

Horvatinčić je osuđen zbog izazivanja tragične pomorske nesreće iz kolovoza 2011. u kojoj je poginuo talijanski bračni par Salpietro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Županijski sud u Zadru donio je odluku kojom potvrđuje nepravomoćnu presudu od četiri godine i 10 mjeseci gospodinu Horvatinčiću. Ta Odluka je i donesena i otpremljena jučer", kazao je za Vijesti.hr glasnogovornik Županijskog suda u Zadru, Hrvoje Visković.

No, odvjetnik Veljko Miljević tvrdi da su njegovim suradnicima na sudu rekli kako još nemaju Odluku odnosno da je nisu donijeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U moj ured putem e-maila tek je prekjučer stigao zapisnik sa sjednice Žalbenog vijeća koja se održala u rujnu, a prema našim saznanjima sa suda, ne samo da nismo ništa zaprimili, nego nam je rečeno da odluka još nije ni donesena", kazao je Horvatinčićev odvjetnik.

Naime, s obzirom da je presuda pravomoćna, Horvatinčić, odnosno njegov odvjetnički tim, više ne mogu uložiti žalbu. Dakle, s obzirom da je kazna manja od pet godina čeka se poziv suca izvršenja što može trajati do tri mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, može se tražiti i odgoda izvršenja pod određenim okolnostima kao što su bolest, tek rođeno dijete, teške obiteljske prilike i slično.

Podsjetimo, prva dva neslavna postupka protiv Horvatinčića vodila je šibenska sutkinja Maja Šupe, osudivši ga 2015. na uvjetnu kaznu, a 2017. čak i oslobodila krivnje za smrt dvoje ljudi čiju je jedrilicu zdrobio jahtom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treća presuda od ožujka ove godine s kaznom od četiri godine i 10 mjeseci zatvora nije došla u pitanje zbog visine kazne ili odlaska suca na novu dužnost nego zbog upitne nadležnosti sudovanja Općinskog suda u Šibeniku.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo