POTJERA KOD DONJEG SRBA / Krijumčar migranata dobio 8 godina zatvora: Bježao od policije, u pucnjavi ozlijeđena djeca

Image
Foto: Thinkstock.com

Migrante je ukrcao iako je, kaže sud, bio svjestan da u teretnom prostoru nema sjedala, pojaseva za vezivanje niti ventilacije

24.5.2019.
7:50
Thinkstock.com
VOYO logo

Nezaposleni trgovac iz Niša i krijumčar migranata u Hrvatskoj Nebojša Marinković (60) na Županijskom sudu u Karlovcu osuđen je nepravomoćno na osam godina zatvora zbog dva kaznena djela počinjena 30. svibnja prošle godine u predjelu Raštela kraj Donjeg Srba.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, on je tada kombijem u kojem je ilegalno prevozio 30 Iračana i Afganistanaca, među kojima je bilo djece, probio policijsku blokadu, a onda oko 150 metara dalje zaustavio vozilo i pobjegao u šumu. Dva dana kasnije je uhićen i otad je iza rešetaka.

Sud je zaključio da je Marinković ignorirao pokušaje policije da ga zaustavi te nastavio kretanje u njihovom smjeru. Kako bi izbjegla nalet, izmaknula se u stranu, a kombi su hicima zaustavili policajci.Na taj je način silom spriječio službenu osobu u obavljanju službene radnje, a doveden je u opasnost policajkin život. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, u pucnjavi je ranjeno dvoje 12- godišnje djece, a još nekoliko migranata je ozlijeđeno. 

Marinković je migrante ukrcao u kombi, iako je, kaže sud, bio svjestan da u teretnom prostoru nema sjedala, pojaseva za vezivanje niti ventilacije. Tako je doveo u opasnost njihove živote u uvjetima u kojima ih je prevozio, ali i prebrzom vožnjom i probijanjem blokade. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pri tome je, ne samo iz koristoljublja, prevozio ilegalce te “postupajući na nečovječan i ponižavajući način ugrozio i njihove živote”. Za to je dobio tri godine zatvora, a za prethodno šest, što je objedinjeno u kaznu od osam godina zatvora, javlja Jutarnji list.

 Od dosad osuđenih Marinkovićeva je kazna najveća, ponajprije zbog specifičnih okolnosti koje su pratile samo krijumčarenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo