Zločinačka organizacija / Krijumčari migranata: Uhićeno 13 osoba, među njima i jedna žena. Zaradili oko 700 tisuća kuna

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Prevezli su veći broja stranaca u Hrvatsku preko granice s BiH i to za najmanje 1000 eura po osobi

28.8.2019.
12:57
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Uskok je temeljem policijske kaznene prijave podigao optužnicu protiv 11 hrvatskih i dva kosovska državljana koje sumnjiči da su se udružili radi krijumčarenja stranaca, na čemu su navodno zaradili najmanje 700 tisuća kuna.

Istražitelji sumnjaju da su se članovi skupine udružili još u prosincu 2018. na području Primorsko-goranske, Istarske i Brodsko-posavske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U cilju realizacije dogovorenog, prvookrivljeni je sa zasad nepoznatim osobama organizirao nedozvoljeno prebacivanje većeg broja stranaca u Hrvatsku preko državne granice s Bosnom i Hercegovinom i to za iznos od najmanje 1000 eura po osobi", izvijestio je Uskok na svojoj internetskoj stranici.

Dodaju da je 'u svrhu daljnjeg nedozvoljenog transfera' do slovenske granice dio okrivljenika preuzimao strance u vlastite ili iznajmljene automobile, dok je drugi dio okrivljenih svojim vozilima 'sudjelovao u prijevozu kao prethodnica, radi izviđanja policijskih ophodnji na ruti kretanja'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na taj način su, tvrdi tužiteljstvo, omogućili nedozvoljeno kretanje po teritoriju Hrvatske za najmanje 96 stranih državljana, kao i njihov transfer do državne granice sa Slovenijom i zaradili barem 700 tisuća kuna.

Uskok je izvijestio da je sucu istrage Županijskog suda u Rijeci predložio određivanje istražnog zatvora protiv deset okrivljenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo