planirana i kupnja oružja? / Krijumčarili kokain iz Malija u Hrvatsku: Pokrenuta istraga protiv Amerikanca i Nigerijca

Image
Foto: Ilustracija/Grgo Jelavić/PIXSELL

Prilikom pretrage zrakoplova pronađen je kilogram kokaina visoke kakvoće

31.10.2018.
22:03
Ilustracija/Grgo Jelavić/PIXSELL
VOYO logo

USKOK je pokrenuo istragu protiv Amerikanca (56) i Nigerijca (55) zbog krijumčarenja kokaina te je predložio određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika.

"Osnovano se sumnja da su okrivljenici, od sredine rujna 2018. godine do 30. listopada 2018., bili povezali u zajedničko djelovanje s više osoba iz inozemstva radi kupovine, prijevoza i krijumčarenja kokaina u Hrvatsku a kojim je organizator zločinačkog udruženja namjeravao platiti veću količinu raznog vatrenog oružja i streljiva na području Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U cilju realizacije plana, I. i II. okr. su, sukladno uputama organizatora i drugih članova zločinačkog udruženja, nabavili kokain na području Afrike te su ga sakrili u mlazni zrakoplov u vlasništvu jednog trgovačkog društva čije poslovanje vodi prvookrivljenik. Potom su zrakoplovom, kojim su upravljali I. okr. kao pilot i II. okr. kao kopilot, iz države Mali u Zagreb dopremili kokain. Prilikom pretrage zrakoplova pronađen je kilogram kokaina visoke kakvoće.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika", izvijestio je USKOK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo