u splitu / Liječnica na prijevaru upisivala pacijente, HZZO oštetila za 180.000 kuna

Image
Foto: Shutterstock

U policiji su naveli kako su utvrdili da je liječnica od veljače do ožujka ove godine na nezakonit način došla do osobnih podataka više osoba

5.10.2022.
14:30
Shutterstock
VOYO logo

Splitska policija kazneno je prijavila 48-godišnju liječnicu zbog sumnje da je nedozvoljenim korištenjem osobnih podataka, krivotvorenjem isprava i prijevarom kao svoje pacijente upisivala više osoba, čime je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) oštetila za 180.000 kuna.

U policiji su naveli kako su utvrdili da je liječnica od veljače do ožujka ove godine na nezakonit način došla do osobnih podataka više osoba. Mimo njihova znanja krivotvorila je potpise na izjavi o izboru, odnosno promjeni izabranog doktora prema kojoj upravo nju biraju kao izabranu doktoricu. Potom je liječnica temeljem krivotvorenog broja pacijenata izabrana kao najpovoljniji ponuditelj na natječaj za sklapanje ugovora o provođenju primarne zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja, za potrebe popune mreže javne zdravstvene službe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na taj je način, ističu u policiji, Zavod za zdravstveno osiguranje oštetila za oko 180 tisuća kuna.

Zbog sumnje da je počinila kaznena djela nedozvoljene uporabe osobnih podataka, krivotvorenja isprave te prijevare protiv nje je uz kaznenu prijavu podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo