Potresna ispovijest / Majka dječaka iz Držićeve o nesreći: 'Čula sam stravičan bum i ugledala sina kako leži na podu kraj mene'

Image
Foto: RTL

Majka dvojice dječaka ispričala je teške trenutke nakon prometne nesreće u kojoj se automobil zaletio u njih na tramvajskoj stanici

17.6.2022.
8:39
RTL
VOYO logo

Prošle subote D. G. (43) i njezini sinovi L. (11) i K.(4) poslije ručka su krenuli u kino i ništa nije ni dalo naslutiti koliku će strašnu nesreću doživjeti. Mlađi sin htio je gledati film "Sonic", a do kina su planirali otići tramvajem. Stanica im je dvije minute šetnje od stana u Ulici Cvijete Zuzorić. Predstava je bila u 16.15 sati pa su krenuli sat prije, piše Jutarnji list.

Svi troje sjeli se na stolice ispod nadstrešnice na stanici. U jednom trenutku na stanicu je došla majka s uspavanom djevojčicom, a onda je 59-godišnji V. T. s 2,23 promila alkohola naletio na tramvajsku stanicu svojim automobilom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Digla sam se da pogledam kad stiže tramvaj, a mlađi sin je krenuo sa mnom. Na displeju je pisalo da imamo još deset minuta čekanja. Odjednom sam čula stravičan bum i ugledala starijeg sina kako leži na podu kraj mene. U hrpi stakla bio je obliven krvlju. Mlađi je odmah počeo glasno plakati", prepričala je majka taj strašni trenutak.

Zahvatio je rub kolnika te izletio s ceste i udario u nadstrešnicu tramvajske postaje, gdje je teško ozlijedio L. G.(11), njegovog brata K. G.(4), mladića i još jedno dijete, ono koje je spavalo u naručju majke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedanaestogodišnjak nije izgubio svijest, a iz noge i glave mu je letjela krv.

"Očistila sam mu ranu na nozi s vodom. Zamotala sam mu s rezervnom majicom da zaustavim krvarenje. Onda sam krenula po redu skidati to sve staklo s njega. I mlađi sin je imao stakla po nogicama i rukicama, to sam skinula. Vrisnula sam 'zovite hitnu' i uspjela sam nazvati muža i reći mu da brzo dođe", prisjeća se majka užasnih minuta nakon nesreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SUBOTNJE POPODNE /

FOTO/VIDEO Horor u Zagrebu: Automobil pokupio tramvajsku stanicu na Držićevoj, ima ozlijeđenih

Image
SUBOTNJE POPODNE /

FOTO/VIDEO Horor u Zagrebu: Automobil pokupio tramvajsku stanicu na Držićevoj, ima ozlijeđenih

"Nisam znala više kuda krenuti. Vikala sam 'dajte mi vode'. Ljudi su neki prišli, nemam pojma tko je bio. Svakako bih zahvalila djevojci koja je došla, uzela mlađeg u naručje i mazila ga, trudila se da on to sve ne gleda. Iako je nažalost sve vidio, jako je dobro vidio svu tu krv i sve", kazala je majka.

Rekla je kako joj je prišao joj je mladić s priborom prve pomoći i ona mu je zahvalna, kaže da joj je puno značila pomoć toga trena. Ona nije dizala pogleda od svoga djeteta pa se samo sjeća njegove crne majice. Bjesomučno je rezala gaze iz prve pomoći i čistila i micala to silno staklo sa svoga djeteta dok nije došla hitna pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Staklo je bilo zabijeno u njegovo tijelo. Velike dijelove sam mogla izvaditi, sitne teško. Krv mu je curila iz glave na tri dijela. Polijevala sam ga vodom", opisala je majka za Jutarnji list.

Majku je dječak nebrojeno puta pitao što se dogodilo dok su jurili prema bolnici. U bolnici su otkrili kako mu je pukla lubanja. Sašili su mu nogu, glavu i ruku. Bio je pun ozljeda. U jednom trenutku u bolnici je počeo gubiti svijest i okretati očima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vikala sam 'doktoreeee'. Odvezli su ga na intenzivnu gdje su mi dali da ga vidim isti taj dan. Primila sam ga za ruku i rekla mu tiho: 'Jel me čuješ? Ako me čuješ, stisni mi ruku.' I stisnuo ju je", govori majka i oči joj se pune suzama.

Od tog dana mlađi sin stalno želi da je netko uz njega i ne odvaja se puno od majke. Bio je ljut što je brat ostao u bolnici, pitao je mamu zašto vozač koji je to napravio ne leži u bolnici uz bracu. Prvih 72 sata od udarca je bilo kritično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zvala sam bolnicu prve večeri u 20, pa u 22 sata. Toliko su svi bili ljubazni. Doktori i sestre moraju zaista dobiti svaku pohvalu", kazala je.

Srećom, dječak se dobro oporavlja i u utorak su ga pustili kući. Sad čekaju da kost zaraste. Do tada mora mirovati, što 11-godišnjaku koji trenira nogomet u NK Trnje teško pada. Oporavak bi trebao trajati oko pet tjedana. Od nesreće majka nije prošla ni blizu tramvajske stanice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo