'NIJE ME NAZVAO' / Majka žrtve nakon presude Kameničkom za RTL: 'Presuda je farsa. Zbog njegovog divljanja moja kćer nije imala šansu imati dijete'

Nakon smrti kćeri, majka je ostala sama i bez sredstava za život

17.11.2020.
19:00
VOYO logo

Županijski sud u Zagrebu 23-godišnjeg Marina Kameničkog je proglasio krivim i nepravomoćno ga osudio na četiri i pol godine zatvora zbog izazivanja prometne nesreće s dvostrukim smrtnim ishodom.

'Nisam to očekivala'

U kolovozu 2018. godine izazvao nesreću vozeći se Ilicom 195 kilometara na sat u Mercedesu. U prometnoj nesreći smrtno su stradale Laura Stelio, suvozačica iz Mercedesa, te suvozačica iz Opel Astre Nadica Hoflinger, dok je vozač Opel Astre zadobio teške i po život opasne ozljede. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Presudu je za RTL prokomentirala majka poginule Laure Stelio, Žana Stelio

''Ja to uopće nisam očekivala. Presudu smatram sramotnom, i u ovom preteškom trenutku za mene, želim samo da cijela Hrvatska javnost zna da je sve to zna mene jedna obična farsa'', izjavila je za RTL majka stradale Laure Stelio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutkinja Irena Kvaternik je kao olakotne okolnosti navela priznanje kaznenog djela, kao i iskreno kajanje i žaljenje. Navela je i kako je i sam Kamenički bio ozlijeđen, a smrtno je stradala djevojka s kojom je tada bio u vezi. 

"Ispričao se svim oštećenicima i njihovim obiteljima i molio ih da mu oproste", kazala je sutkinja i dodala da je olakotna okolnost da prije nije izvršio ni jedno kazneno djelo, a ni on ni obitelj nisu nikada bili u tretmanu Centra za socijalnu skrb. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ILICOM VOZIO 195 KM/H /

Pogledajte i poslušajte cijelu snimku presude Kameničkom: 'Radilo se o bezobzirnoj i obijesnoj vožnji...'

Image
ILICOM VOZIO 195 KM/H /

Pogledajte i poslušajte cijelu snimku presude Kameničkom: 'Radilo se o bezobzirnoj i obijesnoj vožnji...'

Majka stradale Laure tvrdi kako okrivljenik nikada s njom nije stupio u kontakt ili izrazio žaljenje.

''U ove dvije godine nitko od njegove obitelji nije stupio u kontakt sa mnom ili izrazio žaljenje, a da ne govorim o tome da je ponudio pomoć kad sam ostala sama, polupokretna i bez sredstava za život. Tako da mu ni to ne može biti olakotna okolnost'', kazala je ožalošćena majka Žana Stelio. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No tu nije bio kraj olakotnim okolonostima koje je sutkinja navela.

"Zasnovao je vlastitu obitelj, otac je djeteta u dobi četiri mjeseca, zaposlen je i uzdržava obitelj", kazala je sutkinja i naglasila da je do nesreće bio neosuđivana osoba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ja moram reći da je jedina moja obitelj bila moja kćer Laura koja se brinula o meni nakon moždanog udara. Ja nikada nisam i neću biti baka, a moja kćer neće biti mama. S njom se ugasila sva moja loza. Ako je olakotna okolnost to što on ima dijete, kako nije otegotna okolnost to što zbog njega i njegovog divljanja moja kćer nije imala šansu imati dijete. A tko je njemu dao mogućnost da ima dijete, nego pravosuđe?'', zapitala se majka.

Kaže kako vjeruje u Vrhovni sud i kako ovu presudu doživljava kao farsu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Pitanje da li bi sutkinja tako presudila da se radi o članovima njene obitelji'', zapitala se majka poginule Laure, Žana Stelio. 

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo