Podignuta optužnica / Makljaža u splitskom hostelu: Djevojka brutalno metalnom šipkom prebila Britanku

Image
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Hostel je u međuvremenu zatvoren jer je utvrđeno da ne posluje po propisima

29.4.2019.
12:35
Ivo Čagalj/PIXSELL
VOYO logo

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedenih dokaznih radnji, podiglo optužnicu protiv 19-godišnjakinje zbog pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede.

Osim nje su zbog nasilničkog ponašanja optužena i dvojica mladića u dobi od 19 i 21 godinu. Svo troje su hrvatski državljani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djevojci se stavlja na teret da se 31. srpnja 2018. oko 10.00 sati na području Županije splitsko-dalmatinske u prostoru hotela posvađala s 27-godišnjom državljankom Velike Britanije. svađa je prerasla u fizčki obračun pa je 19-godišnjakinja Britanku više puta udarila metalnom šipkom po glavi uslijed čega je oštećenica zadobila razderotinu zatiljne regije glave odnosno laku ozljedu.

Mladićima se optužnicom stavlja na teret da su postupali zajednički i dogovorno na način da su tijekom sukoba djevojaka držali  41-godišnjeg muškarca odnosno dečka napadnute Britanke, i time ga onemogućili u pružanju pomoći žrtvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlog agresivnom ponašanju bio je navodno taj što su se Britanka i njen dečko požalili na smještaj kojeg su plaćali 60 funti za noć. No, nisu očekivali da će biti smješteni u stan u kojem se nalazi 30 kreveta i smao jedan sanitarni čvor. Zadnjeg dana njihova boravka, tada 18-godišnjakinja je zatražila da ranije napuste hostel ili da dodatno plate. S obzirom da turisti na to nisu pristali, došlo je do svađe i fizičkog obračuna u kojem je Britanka izvukla deblj kraj. 

Carinski ured naknadno je izvršio nadzor poslovanja objekta i utvrdio nepravilnosti pa je hostelu koji se nalazio u stanu u zgradi u Dubrovačkoj ulici u Splitu, zabranjen rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo