Otok Žirje / Maloljetni vozač lakše ozlijeđen: Tinejdžer ispao kroz prozor Yuga 45 i teško stradao

Image
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL/Ilustracija

18-godišnji suvozač nije koristio sigurnosni pojas i naginjao se kroz otvoren prozor zbog čega je ispao iz vozila

19.7.2019.
9:45
Ivo Čagalj/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila noćas oko  2.25 sati na državnoj cesti D-128, otoku Žirju, teže je ozlijeđen 18-godišnjak, kao putnik u vozilu, koji je zbog zadobivenih ozljeda zadržan na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik, dok je maloljetni vozač zadobio lakše tjelesne ozlijede.   

Do prometne nesreće je došlo kada je maloljetnik, prije stjecanja prava na samostalno upravljanje vozilima, upravljao neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom  Yugo 45.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po izlasku iz desnog nepreglednog zavoja, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama i stanju ceste, izgubio kontrolu nad upravljačem vozila, radi čega se počeo nekontrolirano kretati po kolniku.

18-godišnji putnik na suvozačkom mjestu nije koristio sigurnosni pojas i naginjao se kroz otvoren prozor zbog čega je ispao iz vozila na kolnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom se auto prevrnuo, klizio po kolniku te sletio u nisko raslinje, izvijestila je Policijska uprava šibensko-kninska.

Protiv vozača će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež  u Šibeniku, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, a protiv 18-godišnjaka će biti podnijet prekršajni nalog, zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo