I NIJE MU PRVI PUT / Maloljetnik bez vozačke dozvole u Osijeku bježao presretaču: Prijeti mu 'masna' kazna i zatvor

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Grad na Dravi bio je poprište velike potjere za maloljetnikom koji je bježeći policijskom presretaču napravio niz prekršaja

7.3.2020.
12:17
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Osječki policijaci zaprimili su u petak dojavu građanina da Osijekom vozi maloljetni vozač bez vozačke dozvole. Oko 17 sati pokušali su ga zaustaviti presretačem, no maloljetni vozač ne samo da se nije zaustavio, nego je 'dao po gasu' i pobjegao.  

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U bijegu je počinio niz prekršaja, pobrojala je policija u priopćenju: ne postupanje po znakovima koje daje ovlaštena osoba, upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, prolazak kroz crveno svjetlo na mjestu na kojem se upravlja prometom uređajima za davanje znakova prometnim svjetlima i vožnja u suprotnom smjeru.

Nakon potrage, policajci su ga ipak sustigli i zaustavili vozilo, a maloljetnik je uhićen oko 19,50 sati i zbog počinjenih prometnih prekršaja danas će uz optužni prijedlog biti predan dežurnom sucu za prekršaje Općinskog suda u Osijeku.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 52.000 kuna, maksimalna kazna zatvora u trajanju do 60 dana, 21 kazneni bod i zabrana upravljanja motornim vozilima u trajanju od 24 mjeseca.

Vozač je već bio evidentiran zbog počinjenog prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a policija je zahvalila građaninu na dojavi koja je spriječila daljnje ugrožavanje sigurnosti prometa na cestama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo