'Mali Agrokor' / Malverzacije od 1,25 milijuna eura: Danas se donosi prva presuda bivšem vlasniku Agrokora Ivici Todoriću

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Uz Todorića su u ovom slučaju nekadašnji Agrokorovi menadžeri Ante Huljev i Piruška Canjuga te Nicole De Rossi

7.10.2020.
8:21
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Prva presuda bivšem vlasniku Agrokora Ivici Todoriću i njegovim suoptuženicima za zlouporabe na štetu te tvrtke ''teške'' 1,25 milijuna eura bit će objavljena u srijedu u 13 sati na zagrebačkom Županijskom sudu.

Na optuženičkoj klupi uz Todorića su u ovom slučaju nekadašnji Agrokorovi menadžeri Ante Huljev i Piruška Canjuga te četvrtooptužena Nicole De Rossi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Presudu će objaviti sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Maje Štampar Stipić.

Todorić, kao predsjednik uprave Agrokora i Huljev kao izvršni direktor financija u koncernu su, prema sumnjama tužiteljstva, 2013. zlouporabili svoj položaj jer su na štetu koncerna omogućili plaćanje 1,25 milijuna eura u korist švicarske tvrtke za savjetodavne usluge, znajući da one nisu niti će biti obavljene u korist koncerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
obrana Nicole De Rossi /

Suđenje za 'mali Agrokor': 'Todorić je bio za mene autoritet, nisam imala razloga sumnjati'

Image
obrana Nicole De Rossi /

Suđenje za 'mali Agrokor': 'Todorić je bio za mene autoritet, nisam imala razloga sumnjati'

Švicarska tvrtka time se, prema optužnici, nepripadno materijalno okoristila, dok je koncern oštećen za 1,25 milijuna eura. De Rossi, kao odgovornu osobu švicarske tvrtke, tužiteljstvo tereti da je Todoriću i Huljevu pomogla izdavanjem računa, u ime švicarskog trgovačkog društva, za navodno obavljene savjetodavne usluge.

Trećeokrivljenoj Canjugi, nekadašnjoj članici uprave Agrokora, stavlja se na teret da je sudjelovala kao poticateljica prvookrivljenog i četvrtookrivljenice. U optužnici se ujedno navodi da su stvarni vlasnici švicarskog trgovačkog društva bili Huljev i Canjuga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Todorić je još od studenoga 2017. pod istragom zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna, a državno odvjetništvo je u tom, glavnom dijelu slučaju Agrokor, optužnicu podiglo 15. rujna.

Tijekom suđenja za tzv. 'mali Agrokor', svi su odbacili optužbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo