teške optužbe / Mamić najavio veliki rat: 'Od ovog mi se bljuje! Bit ću osvetnik djece koju ste silovali i uništili'

Image
Foto: shutterstock

Priča o maloljetničkoj prostituciji štićenica Doma za odgoj djece i mladeži, a čiji su klijenti bili uglednici, šokirala je javnost

26.3.2021.
14:00
shutterstock
VOYO logo

Priča o maloljetničkoj prostituciji u Osijeku, šokirala je 2009. godine hrvatsku javnost. O podvođenim maloljetnim štićenicama Doma za odgoj djece i mladeži, pisao je ugledni novinar Drago Hedl

"Taj Dom Eldorado je za zadovoljavanje pohote nekih uglednih Osječana kojima svodnici podvode maloljetne štićenice. Za 50 kuna, kutiju Marlbora ili bon za mobitel, nekoliko maloljetnica iz Doma uvučeno je u prostituciju i prisiljeno stupati u seksualne odnose sa znatno starijim muškarcima kojima su morale ispunjavati sve njihove želje. Ne čine li to, svodnici prema njima postupaju krajnje brutalno: šamaraju ih, prijete, ucjenjuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je priča objavljena i kad je javnost ostala zgrožena činjenicom da u Osijeku postoji lanac maloljetničke prostitucije, nastala je panika u dijelu visokog i moćnog osječkog društva. Trebalo je zaustaviti priču. Osječka policija najavljuje istragu, a onda je, u roku od samo dva dana, ekspresno završava. Inspektor koji je do tada vodio istragu biva naprasno smijenjen i bez ikakva obrazloženja maknut sa slučaja. Iz Zagreba, iz Ravnateljstva policije, stiže glasnogovornik da bi na tiskovnoj konferenciji objavio rezultate dvodnevne policijske istrage: u osječkom Domu za odgoj djece i maloljetnika nema nikakvog lanca prostitucije. Neke djevojčice možda i imaju takve sklonosti, ali radi se o marginalnoj pojavi. Cijelu je priču izmislio Dragutin Pocrnić, a novinar koji je o tome pisao nasjeo je njegovoj priči", objavio je godinama kasnije Hedl u Telegramu.

Čini se, međutim, da bjegunac od hrvatskog pravosuđa, Zdavko Mamić, ima neke nove dokaze o tome jer je najavio da namjerava raskrinkati "osječku elitu" i u tom šokantnom slučaju. Barem ako je suditi po njegovoj posljednjoj objavi na Facebooku, a na kojoj ne misli stati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo