Sinj / Manijak truje pse: 'Medo se tresao, pjena mu je išla na usta. Vidjelo se da jako pati. Uginuo je!'

Image
Foto: Pixabay

Ako je u blizini psa nađena hrana za koju sumnjate da je poslužila kao mamac s otrovom, nemojte je dirati

11.5.2020.
11:31
Pixabay
VOYO logo

Diljem Dalmacije truju pse i mačke, a počinitelji se teško ili nikako pronađu. O tome svjedoče žalosni vlasnici životinja, ali i veterinari. Posljednji takav slučaj dogodio se u Glavicama pokraj Sinja.

''Nudim novčanu nagradu u iznosu od 1000 kn onom tko mi javi tko je ubio mog psa! Danas je netko otrovao mog psa, mog Medu! Ne znam tko je to učinio, ni zašto! Ali znam da Bog to sve vidi! Dragi ubojice, ako si na taj način želio poslati meni ili mojoj obitelji nekakvu poruku ili prestrašiti nas, nisi uspio! Moj Medo je cijelu noć patio, do 13 h, dok mama nije došla s posla i brat, i dok ga nisu vidjeli u teškom stanju. Na žalost, bilo je prekasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medo se satima i satima mučio i nisu mu ni veterinari uspjeli pomoći. Odmah su utvrdili da je otrovan, te je smrt nastupila jako brzo. Osobi koja je otrovala mog Medu želim da pati na isti način! Možda te neću pronaći i možda te ruka pravde neće stići, ali svoju kaznu ćeš, sigurna sam, dobiti! Pas je otrovan u Glavicama Gornjim, u zaseoku Poljaci. Osoba koja ga je otrovala se čak pobrinula da mu skine i lanac, odnosno kopču da ispadne da se otrgnuo i sam otrovao negdje. Ali, nisi razmišljao da se vidi kada netko odveže psa, a kako izgleda lanac kada se pas sam otrgne! Nisi razmišljao da mi znamo i na koji način psa vežemo! Debilu! Sa svim korisnim informacijama možete se javiti Lena Poljak 098 969 4948 ili Dominik Poljak 095 504 386'', napisala je Lena Poljak na svojem Facebook profilu.

Njezin brat Dominik dao je izjavu za Slobodnu Dalmaciju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Došao sam iz grada i vidim, nema našeg dobrog Mede, mješanca u tipu labradora. Inače uvijek veselo dođe pozdraviti, ali sada ga nije bilo. Otišao sam do njegove kućice, bio je unutra, sav se tresao, pjena mu je išla na usta. Vidjelo se da jako pati. Znate li koja je muka gledati jadnu životinju koja nikome ništa nije kriva kako se muči, polako umire u mukama? Čovjek se teško oporavi od toga. Odmah sam ga podignuo i odjurio s njim veterinaru. Oni su ga oko 45 minuta oživljavali, davali su mu injekcije, sve su pokušavali, ali, nažalost, nisu uspjeli. Uginuo je.'' 

Slučaj je prijavio policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Dana 6. svibnja 2020. oko 16.30 u prostorije Policijske postaje Sinj pristupio je muškarac koji je naveo kako sumnja da je njegov pas, koji je uginuo prije dva dana, otrovan. Upućen je kako bi u cilju potvrde njegovih sumnji i utvrđivanja činjenica prvenstveno bilo nužno uginulog psa dostaviti Veterinarskom institutu kako bi se utvrdio uzrok smrti, a o tome što će biti utvrđeno ovisit će i daljnje postupanje policije. Ali osoba je navela da to nije moguće učiniti jer je veterinarska ambulanta već neškodljivo zbrinula uginulu životinju'', rekli su za Slobodnu Dalmaciju u policiji.

Važna uputa za sve osobe koje sumnjaju da im je pas otrovan: psa odvedite veterinaru i odmah pozovite policiju. Ako je u blizini psa nađena hrana za koju sumnjate da je poslužila kao mamac s otrovom, nemojte je dirati, nego pričekajte izlazak policije na teren kako bi se izuzeli tragovi. Također, upozorite i veterinara da je slučaj prijavljen policiji, iako bi veterinari, ako sumnjaju u kršenje zakona, to morali sami prijaviti policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo