nepravomoćna presuda / Mariji na operaciji zaboravili vatu u tijelu. Mislili su da je rak pa je opet operirali: Gnoj se cijedio iz nosa

Image
Foto: Pixabay

Zbog veličine tvorbe doktor je posumnjao na tumor, te je nesretna Marija odmah upućena na operaciju u KB Dubravu

26.10.2021.
12:08
Pixabay
VOYO logo

Tijekom operacije u bolnici pacijentici Mariji liječnik je u nosu ostavio komadić vate zbog koje je kasnije prošla pravi pakao.

Operirana je još u svibnju 2013. u Županijskoj bolnici u Čakovcu na odjelu otorinolaringologije gdje je podvrgnuta operaciji nosne pregrade i drenažnoj sinusnoj operaciji endoskopskim putem. Na kontrolnim pregledima žalila se da u "nosu ima krumpir" te da joj se iz nosa cijedi gnoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek kad je otišla u privatnu polikliniku u Zagreb, otkrili su da ima opasnu bolničku bakteriju zlatni stafilokok koja joj nije utvrđena prilikom brisa koji joj je uzet u bolnici u Čakovcu. Kako se i nakon terapije antibioticima situacija nije poboljšala, otišla je na snimanje nosa u drugu privatnu polikliniku, piše portal Danica.hr.

Ondje je utvrđeno da u nosnici ima tvorbu dimenzija 32x25x16 mm, a zbog veličine tvorbe doktor je posumnjao na tumor, te je nesretna Marija odmah upućena na operaciju u KB Dubravu. No, prilikom operacije ustanovljeno je kako je riječ o stranom tijelu, odnosno vati zaostalom nakon prvotne operacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marija je tužila čakovečku bolnicu zbog liječničke pogreške i svih tegoba koje su proizašle nakon toga. Tražila je 122.500 kuna odštete. Sud je ovih dana nepravomoćno presudio da je u pravu i odredio joj odštetu od tek 18.000 kuna. Ranije joj je već pravomoćno dosuđeno 16.500 kuna.

Sama je morala platiti troškove vještačenja u iznosu od 7500 kuna, a sud je odredio i da mora podmiriti troškove postupka koje je imala druga strana, bolničko osiguranje, u iznosu od 13.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv nepravomoćne presude Marija se može žaliti. No, pitanje je hoće li to nakon svega učiniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo