Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
28. dan potrage

Matejev otac o dvije velike enigme: 'Mobitel je davao signal nakon dva i pol sata. Proizvođač kaže da to nije...

Ako je Matej potonuo u rijeku, a mobitel mu je bio u džepu, onda je nakon 2.20 sati mobitel neupotrebljiv, kaže neutješni otac

Image
Foto: RTL
RTL Vijesti/ 27.1.2022. u 14:07
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nenad Periš, otac nestalog Splićanina Mateja Periša, za kojim se traga u Beogradu već četiri tjedna kaže da razmišlja pozitivno i da ostaje u Srbiji dok ne pronađe sina. 

"Ja sam u Beogradu, ne mislim se vraćati u Split dok ne pronađem sina. Nemam gdje ići bez njega. Želim biti ovdje dok ne nađemo Mateja, kod sebe imam Matejeve stvari koje mogu pomoći psima u policijskoj potrazi i surađujem sa srbijanskim policijskim vlastima, kako bi što prije riješili ovaj košmar", rekao je Nenad Periš u velikom intervjuu za Slobodnu Dalmaciju

"U mojoj glavi nedostaje vrijeme nakon spuštanja Mateja bliže rijeci pokraj restorana "Savanova". No, niti jedna kamera nije snimila Mateja da se spušta u rijeku, da u nju upada, niti jedna kamera nije vidjela da Matej ima bilo kakav kontakt s nekom osobom pokraj "Savanove" i ta rijeka je prava enigma. Na snimkama se vidi da se Matej spušta pokraj "Savanove", ali se dio nakon toga ne vidi, jer na tom dijelu nema kamere", govori Periš.

I Matejev mobitel je enigma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Mobitel, odnosno signal mobitela uočava se na dva mjesta, ispred "Savanove" i onda nakon neka dva i pol sata. Kako je moguće da se signal mobitela pojavljuje pokraj Ratnog otoka, oko 4.15 sati, a to je oko dva sata i 20 minuta nakon zadnje Matejeve snimke pokraj "Savanove" u 1.55? Kako je moguće da mobitel reagira ako se nalazi u rijeci?

Ako je Matej potonuo u rijeku, a mobitel mu je bio u džepu, onda je nakon 2.20 sati mobitel neupotrebljiv, mokar, na dnu rijeke i ne bi mogao davati signal. Proizvođač mobitela kaže da mobitel može davati signal ako je mokar najviše pola sata. Dakle, ako je mobitel mokar, ne bi zasigurno mogao davati signal nakon gotovo dva i pol sata", objašnjava Periš.

Potraga srbijanske policije ne jenjava. Sa psima je pregledavala Ratni otok koji je u depresiji u odnosu na rijeku (poplavljeno). Na tom otoku ima desetak izletničkih kuća, a veličine je oko 1500 puta 1500 metara. 

Opet se vraća na prostor restorana Savanova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Tamo postoji i veliki parking pa nije isključena mogućnost da je taj prostor Matej napustio i u nekom automobilu. Srbijanska policija vrlo profesionalno i odgovorno obavlja svoj posao, ljudi istražuju u "tisuće smjerova", a uz to im pomaže i policija RH. Ništa ne prepuštaju slučaju, rade dan-noć i stalno pronalaze nove smjerove istrage", govori Periš i dodaje da pokušava ne slušati neprovjerene informacije i one "sa strane".

"Pokušavam biti racionalan i moram svojoj obitelji u Splitu i svojim kćerkicama objasniti da život mora ići dalje i da bi i Matej tako htio. Ovo što sam ja više od 25 dana u Beogradu meni izgleda kao 25 godina. Što ću vam reći, nisam pametan", jedva progovorio je Nenad Periš za Slobodnu Dalmaciju.

RTL Vijesti/ 27.1.2022. u 14:07
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču