Oštetili osiguravajuća društva / Tehničar krivotvorio nalaze i davao ih pacijentima: Podatke prepravljao za 500 kuna, ali i za čokoladu

Image
Foto: Shutterstock

Medicinski tehničar navodno je krivotvorio nalaze i davao ih pacijentima koji su tako varali osiguravajuća društva

30.10.2019.
17:30
Shutterstock
VOYO logo

Zbog sumnje u krivotvorenje liječničkih nalaza istarska policija privela je 46-godišnjeg medicinskog tehničara pulske bolnice. Osumnjičenik je navodno nezakonito ulazio u zdravstvene kartone sudionika prometnih nesreća i lažno preuveličavao težinu i ozbiljnost njihovih ozljeda.

Naime, medicinski je tehničar osumnjičen da je krivotvorio nalaze i davao ih pacijentima koji su tako varali osiguravajuća društva. Krivotvorenim su nalazima pacijenti zatim od osiguravajućih društava izvlačili veću odštetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najmanje 200 lažnih nalaza

Dosad je istragom utvrđeno najmanje 200 lažnih nalaza, a sumnja se da bi ih moglo biti  i deset puta više. Osiguravajuća društva, procjenjuje se, oštećena su za gotovo milijun kuna. Osumnjičenik je za uslugu friziranja nalaza primao do 500 kuna, a u pojedinim slučajevima - i čokoladu.

"Uhićeni je muškarac nakon završetka kriminalističkog istraživanja 10. listopada priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. Policijski službenici nastavljaju utvrđivati sve okolnosti događaja", kazala je za RTL Suzana Sokač zadužena za odnose s javnošću PU istarske. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo