pokreću svoju istragu / Ministarstvo šalje nadzor u socijalnu skrb zbog mrtve majke i djeteta u Donjoj Bistri

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Policija je ranije izvijestila da su tijela majke i djeteta pronađena u ponedjeljak oko 12,30 sati u obiteljskoj kući u Donjoj Bistri

4.4.2022.
19:01
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što su u ponedjeljak u Donjoj Bistri pronađena tijela majke i djeteta, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike (MRMS) priopćilo je da dosad nije postupalo zbog nasilja u toj obitelji te da je uputilo upravni nadzor u nadležni centar za socijalnu skrb.

Mediji pišu da je 30-godišnja majka najprije ubila petogodišnje dijete, a potom i sebe. Nadodaju i da je riječ o podstanarskoj obitelji s financijskim poteškoćama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do sada u obitelji nije bilo postupanja iz domene nasilja u obitelji, no odmah po saznanju nesretnog događaja žurno smo u nadležni centar za socijalnu skrb uputili upravni nadzor, kako bi ispitali sve okolnosti", izvijestilo je ministarstvo u ponedjeljak poslijepodne.

Policija je ranije izvijestila da su tijela majke i djeteta pronađena u ponedjeljak oko 12,30 sati u obiteljskoj kući u Donjoj Bistri nakon dojave člana obitelji te da se prema vidljivim ozljedama radi o nasilnoj smrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ubojstvo i samoubojstvo /

Stižu detalji strašnog zločina u Donjoj Bistri: Majka navodno ubila svog petogodišnjeg sinčića i sebe, susjedi šokirani

Image
ubojstvo i samoubojstvo /

Stižu detalji strašnog zločina u Donjoj Bistri: Majka navodno ubila svog petogodišnjeg sinčića i sebe, susjedi šokirani

''Obitelj je mjesto gdje bi djeca trebala biti sigurna i zaštićena, ali nažalost događaji poput ovoga pokazuju nam da nije uvijek tako'', izvijestilo je MRMS dodajući da se kroz aktivnosti ministarstva trude djelovali sveobuhvatno – zakonodavno kroz reformu sustava socijalne skrbi te medijski kroz nacionalne kampanje kojima je cilj osvijestiti javnost o neprihvatljivosti nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

MRMS nadodaje da je radi osiguravanja pomoći za žrtve nasilja u obitelji uspostavljena besplatna 24-satna telefonska linija 116 006 koja radi i vikendima te blagdanima i koja je zaprimila stotine poziva od svog pokretanja te pomogla brojnim žrtvama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Odgovornost je svih, od sustava do svakog od nas pojedinačno, da učinimo sve što je u našoj moći da zaštitimo ranjive skupine društva – svaki oblik nasilja se mora prijaviti, a žrtvi pomoći. Jedino tako možemo, korak po korak, biti bolje društvo s nultom tolerancijom na nasilje'', ističe MRMS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo