SUDAR NA ZAGREBAČKOJ AVENIJI / Misterij stravične nesreće koja je ugasila dva života: Koje svjetlo je bilo na semaforu i koliko je vozio motociklist?

Još nisu utvrđene ključne okolnosti prometne nesreće u kojoj su jučer na jednoj od najpoznatijih zagrebačkih prometnica poginuli motociklist i biciklist

21.6.2021.
20:45
VOYO logo

Još nisu utvrđene ključne okolnosti prometne nesreće u kojoj su jučer na jednoj od najpoznatijih zagrebačkih prometnica poginuli motociklist i biciklist. Riječ je o raskrižju koje je iznimno prometno, a policija moli sve koji su nešto vidjeli da se jave na 192 ili u najbližu postaju.

Traže se očevici

Koje je svjetlo bilo na semaforu u trenutku sudara, koliko je brzo vozio motorist i je li netko od očevidaca nešto konkretno i vidio - ključna su pitanja koja intrigiraju zagrebačku policiju od jučer ujutro. Samo raskrižje, nažalost, nije bilo pokriveno nadzornim kamerama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kamere mogu nam uvelike pomoći pri rasvjetljavanju takvih događaja, posebice na ovakvim raskrižjima i posebno u situacijama ako treba utvrditi je li netko od sudionika prošao na crveno svjetlo. Nažalost, prometna nesreća koja se dogodila na Zagrebačkoj aveniji, odnosno samo raskrižje nije pokriveno kamerama, ali policija je u fazi izuzimanja snimaka s kamera koje se nalazi u obližnji privatnim objektima, odnosno poduzećima", rekao je policijski službenik za preventivu cestovnog prometa II PPP Tomislav Sever

Dok policija traži očevice i svjedoke, Željko Marušić apelira, nikakvih nedoumica ne bi bilo, da su bile radarske kamere.  Brzina je, uvjeren je ovdje, nažalost, bila presudni faktor. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamika nesreće i posljedice ukazuju da je ovdje bila riječ o brzini od oko 150 kilometara na sat. Međutim, u motociklističkim krugovima je svojevrsno ultimativno postignuće biti frajer, voziti još brže, voziti 200 kilometara na sat i ti motocikli, prva, druga, treća, razvijaju već više 200 kilometara na sat i takve situacije su česte na tim dionicama i bilo je samo pitanje vremena kad će se ovakvo nešto dogoditi", rekao je Željko Marušić s Fakulteta prometnih znanosti. 

Image
Tragedija /

FOTO Građani pale svijeće na mjestu stradavanja motorista i biciklista

Image
Tragedija /

FOTO Građani pale svijeće na mjestu stradavanja motorista i biciklista

"Roditelji, ne kupujte djeci motocikle!"

Problem je, dodaje, što se vozači ne libe obijesno voziti, čime krše zakon. "Treba roditeljima savjetovati da djeci ne kupuju motocikle, jer 24-godišnjak teško može kupiti motocikl u vrijednosti jednog obiteljskog automobila", kaže Marušić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako policija svakog vikenda pojačano nadzire promet, u posljednjih sedam dana poginulo je sedam motorista. Ovog vikenda u Đelekovcu je zaustavljen i rekorder po pitanju alkohola. I to biciklist koji je vozio s 4,11 promila u krvi. Policija i danas apelira na sve.

"Posebni osvrt je na četiri ubojice u prometu - znači, nadzor vožnje pod utjecajem alkohola, droga, nepropisna brzina, pojas, mobitel, a znači što se tiče motocikala - posebno što se tiče nošenja zaštitne kacige", kaže policijski službenik za preventivu cestovnog prometa II PPP Tomislav Sever

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za poginulog motoristu prijatelji su jučer poslijepodne organizirali emotivan ispraćaj. Uz svijeće i turiranje motora. Iako mjesto nesreće spada među najfrekventnije ulice u gradu, Zagrebačka avenija ne vodi se kao crna točka. Posljednja nesreća sa smrtnom posljedicom na toj prometnici bila je prije dvije godine. 

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo