Kazneno prijavljena / Mlada Zagrepčanka krivotvorila dokumentaciju, a banka joj isplatila 180 tisuća kuna kredita

Image
Foto: Thinkstock/ Ilustracija

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu

28.12.2021.
10:22
Thinkstock/ Ilustracija
VOYO logo

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prijevara i  Krivotvorenje isprava.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja da je osumnjičena, s unaprijed stvorenom namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi, tijekom 2021. godine u namjeri da za sebe ishodi kredit u banci, izradila ili dala izraditi službenu dokumentaciju o zaposlenju u trgovačkom društvu sa sjedištem u Zagrebu, kao i drugu potrebnu dokumentaciju za dobivanje kredita.

Na osnovu pribavljene dokumentacije, znajući da se radi o krivotvorini, osumnjičena ju je predala putem kreditnog posrednika odnosno drugog trgovačkog društva sa sjedištem u Zagrebu koje je proslijedilo sve u banku ne znajući da se radi o krivotvorenoj dokumentaciji, priopćili su iz zagrebačke policije.

Nadalje, sredinom srpnja 2021. godine, sumnja se da je osobno ispunila zahtjev za nenamjenski kredit u poslovnici banke na području Medveščaka, dostavila takvu izrađenu krivotvorenu dokumentaciju te lažnim prikazivanjem činjenica dovela u zabludu zaposlenike banke oko zahtjeva za kredit, kao i dostavljene krivotvorene dokumentacije, na osnovu koje je osumnjičenoj odobren kredit u novčanom iznosu od 180.000 kuna, gdje je 26. srpnja 2021. godine ovjerila ugovor o nenamjenskom kreditu u javnobilježničkom uredu te ovjereni ugovor o kreditu predala u banku. Nakon navedenog, osumnjičenoj je isplaćen kredit na tekući račun u iznosu od 177.850 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.      

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo