Zabrana upravljanja vozilima / Mladi vozač divljao: Pijan vozio 187 km/h i prelazio u suprotni kolnički trak

Image
Foto: Shutterstock

Proveden žurni prekršajni postupak u kojem je proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom od 25.600 kuna

4.6.2020.
14:44
Shutterstock
VOYO logo

Prilikom obavljanja nadzora prometa, u srijedu u 22,45 sati, na državnoj cesti broj 2 između Subotice Podravske i Cvetkovca u činjenju teških prometnih prekršaja, policijski službenici su pomoću ''presretača'', zatekli mladog, 23 - godišnjeg vozača osobnog automobila.

Vozač je zatečen kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,52 promila, i pri tome kršio odredbe o strani kretanja vozila, odnosno svojim vozilom prelazio na suprotni prometni trak.

Nadalje, utvrđeno je da se vozač osobnim automobilom u Varaždinskoj ulici u naselju Subotica Podravska, u kojoj je brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na  60 kilometara na sat, kretao brzinom od 173 kilometara na sat (koja umanjena za sigurnosnu razliku iznosi 155,7 kilometara na sat), dok se na otvorenom dijelu rečene državne ceste između Subotice Podravske i Cvetkovca, gdje je brzina kretanja vozila prometnim pravilom ograničena na 90 kilometara na sat, kretao brzinom od 187 kilometara na sat (koja umanjena za sigurnosnu razliku iznosi 168,3 kilometara na sat), priopćila je Policijska uprava kprivničko križevačka.  

Vozač je uhićen i protiv njega je na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Koprivnici proveden žurni prekršajni postupak u kojem je proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom od 25.600 kuna. Vozaču je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 15 mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo