sapunica u zadru / Mladić je bio pod pritiskom? Daruvarac se iznenadio što ga puštaju iz pritvora: 'Želim imati mir'

Image
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Mladić je prijetnju prijavio policiji nakon što ga je Daruvarac, prema njegovim riječima, odgurnuo na terasi kafića na Boriku

6.4.2019.
9:31
Hrvoje Jelavić/Pixsell
VOYO logo

"Nemam komentara. Želim samo imati mir", rekao je za Zadarski.hr 32-godišnji Darko Kovačević zvani Daruvarac, nakon što je u petak u ranim poslijepodnevnim satima pušten iz istražnog zatvora u Zadru gdje je proveo šest dana zbog prijetnje izrečene 24-godišnjem Zadraninu prošle subote u kafiću na Boriku.

U petak prijepodne je 24-godišnjak povukao svoju prijavu čime su nestali svi razlozi za Daruvarčevim zadržavanjem iza rešetaka gdje je trebao provesti do mjesec dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daruvarac nije htio komentirati povlačenje prijave protiv njega, niti razgovarati o okolnostima koje su ga opet dovele u istražni pritvor. Naime, kako je bio pritvoren na mjesec dana zbog mogućnosti ponavljanja djela, a s obzirom na njegov dosadašnji kazneni dosje, postojala je velika vjerojatnost da bi mu istražni pritvor mogao biti produljen za još maksimalno dva mjeseca. U tom razdoblju od tri mjeseca, kalkuliralo se, Županijski sud u Splitu imao bi dovoljno vremena donijeti odluku o prvostupanjskoj presudi koju je dobio u siječnju za premlaćivanje 18-godišnje Zadranke. 

Dvadeset četverogodišnji mladić koji je prijavio Daruvarca za prijetnju želio javno reći zašto je prijavu ipak povukao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbene informacije govore da su se napadnuti mladić i njegova obitelj nenadano našli pod velikim pritiskom zbog interesa medija kojeg jednostavno nije više mogao izdržati, piše Zadarski.hr. Mladić je prijetnju prijavio policiji nakon što ga je Daruvarac, prema njegovim riječima, odgurnuo na terasi kafića na Boriku prošle subote prijeteći mu da će ga "kar*** u bulju", zbog onoga što je o njemu objavljivao na društvenim mrežama. Mladić je pao preko stolova na pod, a kad se ustao u samoobrani je krenuo prema Daruvarcu s podignutom stolicom, ali ga nije udario. Zbog toga je i Daruvarac protiv 24-godišnjaka podnio kaznenu prijavu za čak tri djela: lažno prijavljivanje, prijetnju i nanošenje teške tjelesne ozlijede u pokušaju. Nakon što je policija provela istragu po prijavi i rezultate svojih saznanja proslijedila Općinskom državnom odvjetništvu početkom tjedna, kaznena prijava još nije uzeta u rad.

Djelo prijetnje za koje se teretio Darko Kovačević goni se po prijavi oštećenika, a uključuje prijetnju smrću, prijetnju teškim ozljeđivanjem, otmicom ili nekim drugim oblikom nanošenja zla. Za takvo djelo prijetnje predviđena je kazna do tri godine zatvora. Prema riječima napadnutog mladića, Daruvarac mu nije prijetio smrću, ni teškim ozljeđivanjem, ali jest silovanjem, odnosno "nekim drugim oblikom zla". U takvim pak slučajevima, progon počinitelja se vodi privatnom tužbom, a ne kaznenom prijavom državnog odvjetnika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izlazak Daruvarca iz istražnog zatvora iznenadio je sve, navodno i samog Kovačevića. U petak je, piše Zadarski.hr, trebao biti kratko pušten iz istražnog zatvora zbog liječničkog pregleda jer se žalio na bolove u leđima. Bio je u pritvorskom dvorištu kada su ga stražari pozvali da uzme stvari jer izlazi. Mislio je da se s njim šale, s obzirom na to da je tražio dozvolu za odlazak liječniku, no kad su mu dali sudsko rješenje, shvatio je da ga stvarno puštaju na slobodu.

Odmah po izlasku iz zatvora dočekao ga je prijatelji u bijelom Mercedesu koji ga je odvezao kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo