STRADAO NA POLIGONU / Mladić ranjen tijekom vojne obuke i dalje u kritičnom stanju: prevoze ga u KB Dubrava

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Ranjeni vojnik u stanju je inducirane kome. Za prijevoz iz Karlovca do Zagreba trebale su višesatne pripreme jer je priključen na mobilne aparate

28.4.2016.
20:13
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

22-godišnjeg vojnika, koji je ranjen na poligonu u Cerovcu, sanitetsko vozilo prevozi iz Karlovca u Kliničku bolnicu Dubrava, a pripreme vrlo složenog prijevoza trajale su više od sata, rekao je za Hinu u četvrtak navečer sanacijski upravitelj karlovačke Opće bolnice Suad Crnica.

Image
NESREĆA KOD KARLOVCA /

Vojnici ranjeni tijekom obuke nalaze se na odjelu intenzivne njege

Image
NESREĆA KOD KARLOVCA /

Vojnici ranjeni tijekom obuke nalaze se na odjelu intenzivne njege

Vozilo je iz karlovačke bolnice krenulo oko 18 sati. Voditelj Odjela intenzivne medicine Josip Žunić rekao je da je pacijent u stanju inducirane kome, a na pitanje je li točno da je riječ o višestrukim amputacijama i ozljedama glave, odgovorio da se radi o "teškim ozljedama mnogih regija tijela", da je pacijent i dalje kritično te da je od jučer na reanimacijskom tretmanu, ali karlovački liječnici ipak su u konzultaciji s KB Dubrava odlučili poduzeti i dodatne mjere oporavka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditelj Odjela za kardijalnu anesteziju i intenzivno liječenje KB Dubrava, Ivo Huseđinović, rekao je za Hinu da je razlog prijevoza pacijenta "procjena liječničkog konzilija da je mogući benefit ako se vojnik nastavi liječiti u Dubravi veći od rizika transporta".

"Kod nas u Dubravi će imati ekstenzivnije liječenje jer medicinski složeni pacijenti, osim vrhunskog znanja, zahtijevaju i mnoštvo sofisticirane opreme, što Dubrava ima", rekao je Huseđinović. Na pitanje o ozljedama vojnika, rekao je da zbog etičkih razloga ne želi govoriti o tome "jer su ozljede ekstenzivne, a iza njega je i ekstenzivan kirurški zahvat".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za taj složeni prijevoz trebale su višesatne pripreme. Pacijent je priključen na mobilne aparate, a da bi ga se unijelo u sanitetsko vozilo bilo je potrebno pet osoba.  

Za drugog ranjenika, 41-godišnjeg instruktora, koji je također u KB Dubrava, Huseđinović je rekao da se dobro oporavlja i da mu život nije ugrožen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar obrane Josip Buljević rekao je nakon posjeta bolnicama da su u ovom trenutku svi u Oružanim snagama sa stradalim kolegama i njihovim obiteljima te kako je važno da se što prije utvrdi kako je ta teška nesreća dogodila i spriječi da se takva nesreća više ne dogodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo