Afera lažni SMS-ovi / Mogao bi utjecati na četiri svjedoka: Kumu Milijana Brkića određen istražni zatvor od mjesec dana

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Blaža Curića sumnjiči se da je upozorio autora lažnih SMS-ova za Zdravka Mamića na istragu

27.9.2018.
14:05
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Blaž Curić, uhićeni vozač ministra Tomislava Tolušića, osumnjičeni u 'aferi SMS' doveden je prijepodne na Županijski sud u Osijeku, a sudac istrage prihvatio je prijedlog Uskoka i odredio mu mjesec dana istražnog zatvora zbog mogućeg utjecaja na četiri svjedoka te opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. 

Zbog tajnosti istrage ne zna se tko su četiri svjedoka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USKOK je pokrenuo istragu protiv Blaža Curića jer ga sumnjiči da je Franji Vargi, koji je pak u pritvoru zbog izrade lažne korespondencije za Zdravka Mamića, navodno dojavio da mu se sprema uhićenje. Ono što se svi pitanju je odkuda vozaču informacije o kriminalističkim istragama Uskoka. 

Curić je inače kum Milijana Brkića, HDZ-ovog potpredsjednika Sabora i zamjenika predsjednika HDZ-a dok se Varga također pozivao na svoja poznanstva s Brkićem i Tomislavom Karamarkom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Curića USKOK traži istražni zatvor. 

Image

Privođenje vozača iz 'afere kum' Blaža Curića na saslušanje na Općinski sud

Image

Privođenje vozača iz 'afere kum' Blaža Curića na saslušanje na Općinski sud

"Nakon što je 22. rujna 2018. doneseno rješenje o provođenju istrage protiv jednog okrivljenika, Uskok je na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a donio rješenje o provođenju i proširenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1969.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela poticanja na sprječavanje dokazivanja počinjenog u vezi s počinjenjem kaznenih djela iz nadležnosti Uskoka", izvijestilo je ranije državno odvjetništvo na svojoj internetskoj stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik Krešimir Vilajtović rekao je da se Blaž Curić na prvom ispitivanju branio šutnjom. Na opasku novinara da se ministar  Tomislav Tolušić u izjavi medijima "već odrekao njegovog klijenta čestitajući MUP-u i DORH-u", Curićev odvjetnik Krešimir Vilajtović kazao je novinarima pred zgradom Suda kako ne komentira bilo kakve političke izjave, niti ga politika uopće interesira, već gleda svoju struku i svoj posao.

Na upit novinara znači li njegova jučerašnja izjava o težini kaznenog djela koje se Curiću stavlja teret da ne pobija da je njegov klijent obavio sporni telefonski poziv Vilajtović je odgovorio: "U ovoj fazi postupka pobijamo sve, ali govorim i o nomenklaturi kaznenih djela, jer ovdje se radi o ne baš značajnom djelu, s obzirom na visinu predviđene kazne".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo