Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
užas

Monstruozan čin u Splitu: pred očima brojnih svjedoka šipkom zatukao mačića i htio ga baciti u more

Svemu je prisustvovala i žena s maloljetnim djetetom (5), koje je doživjelo šok vidjevši likvidaciju mačića koji se koprcajući pokušavao spasiti

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Vijesti.hr/ 31.1.2018. u 18:50
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv T. V. (64) zbog kaznenog djela iz članka 205. stavka 1. Kaznenog Zakona, "tko usmrti životinju bez opravdana razloga". Iza šturih pravnih termina krije se strašna nečovječnost: metalnom šipkom je do smrti zatukao mačića kojeg je potom planirao baciti u more, pišu 24 sata.

Hororu su usred bijela dana, oko 11 sati 23. prosinca prošle godine, pred prostorijama JK Mornar u Uvali Baluni prisustvovali brojni svjedoci i poznanici optuženog muškarca. Optuženi je inače umirovljeni brigadir HV-a s brojnim odlikovanjima, od Reda hrvatskog pletera i kolajne za junaštvo Nikola Šubić Zrinjski do Medalje Oluja. 

Prema izjavama očevidaca, na temelju kojih je napisan kazneni nalog te optužnica, T.V. je bez riječi ustao s klupe ispred kluba i udaljio se nekoliko metara. Čuli su potom tupi udarac, a zatim nisu mogli vjerovati onome što su gledali idućih nekoliko sekundi: metalnom šipkom, čiji je jedan kraj bio obložen izolir trakom kako ne bi klizila, zamahnuo je prema mačiću koji je bježao prema stablu. Udario ga je još dva puta, a zatim uzeo u ruku, namjeravajući ga baciti u more... 

Ipak je odustao od bacanja u more, s nesretnom ubijenom životinjicom je otišao iza hangara JK Mornar i potom se vratio kao da se ništa nije dogodilo. Neki od prisutnih su inače brinuli o mačiću i hranili ga prethodnih dana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Svemu je prisustvovala i žena s maloljetnim djetetom (5), koje je doživjelo šok vidjevši likvidaciju mačića koji se koprcajući pokušavao spasiti, pišu 24 sata.

Inače, iako je za ovo kazneno djelo predviđena kazna i do godine dana (bezuvjetnog) zatvora, s tužiteljstva nisu predložili najtežu sankciju. Imali su u vidu raniju neosuđivanost starijeg muškarca kao i doprinos u Domovinskom ratu pa je predložena novčana kazna od 9600 kuna za brutalno ubijanje mačića.

Upravo se čita

Image
za premijera sve

Dan nakon incidenta s 'milijuntom putnicom' iz Zračne luke Zadar muk. Turističke zajednice zanimljivog gledišta

Optuženi se branio šutnjom, pišu 24 sata.

Vijesti.hr/ 31.1.2018. u 18:50
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
'krv kao iz kabla'

Užas u Zagrebu: 'Dečku ispred mene na Branimirovoj cigla je pala direktno na glavu i kompletno ju otvorila'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba