DETALJI UBOJSTVA / Motiv osumnjičenog Dragomira Petrovića još nije poznat: Jesu li svemu prethodili požari u garaži na Pujankama?

Ubijen je Petar Vuknić, poznati pripadnik splitskog podzemlja. Njegovo tijelo pronađeno je jučer na predjelu Malačka na Kozjaku

6.2.2022.
20:00
VOYO logo

Rasplet nestanka dvojice muškaraca vjerojatno nije iznenadio policiju, jer se radilo o njihovim starim znancima.

“Jučer u poslijepodnevnim satima jedan od njih je doveden u službene prostorije, uhićen je i nad njim je u tijeku kriminalistička istraga“, potvrdila je Antonela Lolić, glasnogovornica PU Splitsko-dalmatinske.

Zajedno su posljednji put viđeni u četvrtak, a potraga je završila jučer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
obračun /

Pozadina brutalnog ubojstva u Splitu: Upucao ga u automobilu i izbacio tijelo, a sve zbog podmetnutog požara?

Image
obračun /

Pozadina brutalnog ubojstva u Splitu: Upucao ga u automobilu i izbacio tijelo, a sve zbog podmetnutog požara?


Nestanak obojice muškaraca prijavljen je prije dva dana. Osumnjičeni za ubojstvo Dragomir Petrović predao se jučer sam policiji, a tijelo Petra Vuknića pronađeno je na padinama Kozjaka. 

Ubijeni Vuknić bio je član jake splitske zločinačke skupine, koju je vodio Željko Rajić. 2019. godine uhićen je u velikoj policijskoj akciji. Prvo se nagodio s USKOK-om, a zatim poništio nagodbu. Cijelu grupu se tada sumnjičilo za zastrašivanja, pokušaje ubojstva, a cilj je bio preuzeti tržište narkotika. Stručnjaci ne sumnjaju da je riječ o novim obračunima skupina.

“Zapravo se radi o više povezanih stvari, ali između ostalih motiva, ovakve organizacije discipliniraju svoje članstvo i nema tu veliku slobodu djelovanja. Izvršavate određene zadaće koje udruženje definira kao takvo. A ova osoba dakle osumnjičeni za ovo ubojstvo ima i osobni motiv jer je njegov brat prijašnjih godine bio propucan u obračunu ovih organizacija", kaže Tonći Prodan, predavač na Studiju za forenzičke znanosti u Splitu.


Iako se čini kako su ubojstva, pucnjave i paljevina automobila učestali, Split prema statistikama ne odskače od drugih gradova.

“U posljednje tri godine, dakle 2018, ‘19., ’20. bilo je na godišnjoj razini oko 2000 nedjela, kaznenih djela koje su povezane s ovom vrstom organiziranog kriminaliteta. A na razini Splita bilo je u prosjeku oko 120, dakle 10 do 12 posto otpada na Splitsko- dalmatinsku županiju”, kaže Prodan.

Kao jedan od motiva spominje se i podmetanje požara u garaži na splitskim Pujankama. No motive će razjasniti osumnjičeni, koji je policiji priznao da je upucao Vuknića u automobilu i izbacio tijelo na brdu poviše Kaštela. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo