brutalne iznude u zatvoru / Mučni detalji istrage USKOK-a: Prijetili da će mu silovati djevojku i sestru, prepisao im auto od 23.000 eura

Zlostavljanje se događalo u splitskom zatvoru

17.9.2019.
11:20
VOYO logo

USKOK je izvijestio da je proširio istragu protiv četiri osumnjičenika, zatvorenika Zatvora Split zbog brutalne iznude i zlostavljanja drugog zatvorenika.

Nakon što je 8. ožujka 2019. doneseno rješenje o provođenju istrage protiv osmero okrivljenika, 3. travnja 2019. rješenje o proširenju istrage protiv osmero okrivljenika te 20. kolovoza 2019. rješenje o proširenju istrage protiv trojice okrivljenika, USKOK je donio rješenje o proširenju istrage protiv četvorice hrvatskih državljana (1998., 1991., 1999. i 1973.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela pokušaja iznude u sastavu zločinačkog udruženja, pomaganja u pokušaju iznude u sastavu zločinačkog udruženja te teške tjelesne ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Spektakularna akcija policije: Razbijena skupina kriminalaca na splitskom području!

Image

Spektakularna akcija policije: Razbijena skupina kriminalaca na splitskom području!

Osnovano se sumnja da su četvrtookrivljeni i jedanaestookrivljeni, kao pripadnici zločinačkog udruženja protiv kojih se vodi istraga, u razdoblju od 3. do 12. kolovoza 2019., u prostorijama Zatvora u Splitu, prijeteći da će mu silovati sestru i djevojku zatražili od jednog istražnog zatvorenika da im u roku od tri dana plati iznos od 15.000 kuna, iako su znali da prema njima ni po kojem osnovu nema nikakvih dugovanja.

Kako bi ga prisilili da isplati traženi iznos, u dogovoru s istražnim zatvorenicima, četrnaesto- i petnaestookrivljenima, s kojim su dijelili zatvorsku ćeliju, četvrtookrivljeni ga je tukao, te su ga dovodili do vrata i glavu mu prislanjali na rešetke prozora gdje ga je jedanaestookrivljeni u prolazu pored ćelije više puta udario.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VIDEO: MUP

Uslijed udaraca i izazvanog straha za svoj život, oštećeni je zatražio od majke da im plati traženi iznos. Nakon toga su četvrtookrivljeni i jedanaestookrivljeni od njega zatražili da im plati još 30.000 eura i prepiše pokretninu vrijednu 23.000 eura, te su ga kako bi ga prisilili na to, trojica okrivljenika svakodnevno tukli te ga ponižavali i tako ga prisilili da napiše izjavu kojom četvrtookrivljenom i jedanaestookrivljenom prepušta vlasništvo nad jednom pokretninom, a s njegovog novčanog pologa su kupovali predmete u zatvorskoj kantini vrijedne najmanje 500 kuna koje su zadržali za sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo