Nožem ranio šest osoba / MUP demantira prosvjednike zbog krvave noći u Slatini: 'Protiv počinitelja smo podnijeli više kaznenih i prekršajnih prijava'

Image
Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Nakon prosvjeda nezadovoljnih građana Slatine, koji su iskazali nepovjerenje prema policiji zbog mladića koji je u noći sa subote na nedjelju načinio krvavi pohod, MUP se javno obratio

25.9.2017.
16:15
Damir Špehar/PIXSELL
VOYO logo

Na optužbe nezadovoljnika koji tvrde da je policija ranije trebala reagirati, iz Ministarstva unutarnjih poslova odgovaraju da je policija poduzela sve propisane mjere protiv maloljetnika koji je otprije poznat po problematičnom ponašanju.

"Policija je i tijekom ranijih postupanja prema navedenoj osobi podnosila više kaznenih i prekršajnih prijava i to za različite protupravne radnje, uključujući  i one s elementima nasilja.  Kao ovlašteni tužitelj u prekršajnom postupku, ali i kao otkrivačko tijelo u kaznenom postupku, policija je pravovremeno poduzela sve zakonom predviđene i raspoložive mjere i radnje. Naglašavamo da postupanja prema maloljetnim osobama imaju svoje specifičnosti kako u radu policije tako i u radu pravosudnih tijela, ali i drugih službi koje se bave zaštitom djece i obitelji", ističu iz MUP-a, dodajući da nema mjesta optužbama o zataškavanju bilo čije odgovornosti za počinjena kaznena djela te da sigurnost u Slatini nije narušena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I u ovom slučaju policija je uključila sve raspoložive resurse tijekom intenzivne potrage za počiniteljem, nakon čega je počinitelj uhićen, provedeno je kriminalističko istraživanje i podnijeta je kaznena prijava."

Podsjetimo, mladić je u kafić u Slatini ušao s dva noža i počeo njima mahati po brojnim gostima pritom teško ozlijedivši četvoricu punoljetnih mladića i dvojicu maloljetnika. Njegov napad je izazvao lavinu nezadovoljstva, a mještani su rekli kako je 17-godišnjak napravio niz prekrašaja koji su poznati policiji, ali mladić nikada nije dobio strožu sudsku sankciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uhićeni 17-godišnji Slatinjanin, koji je u nedjelju u noćnom klubu Gambino nožem ozlijedo šest osoba i kojeg se tereti za pokušaj ubojstva, u ponedjeljak će biti ispitan u bjelovarskom Županijskom državnom odvjetništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo