'Pali' dileri / MUP otkrio detalje velike akcije: Uhićeno je šest osoba, a pronađene su velike količine droge i novca!

Image
Foto: Thinkstockphotos/PIXSELL

Potvrđeno je da je organizator i vođa organizacije Slovenac, a privedeno je šest osoba

29.1.2020.
12:25
Thinkstockphotos/PIXSELL
VOYO logo

Policija je objavila detalje velike akcije u kojoj je razbijena zločinačka organizacija krijumčarenja droge. Surađivali su s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta te slovenskom policijom.

Kriminalističko istraživanje provedeno je nad šest hrvatskih državljana (33, 39, 41, 36, 42 godine) te nad 62-godišnjim i 39-godišnjim državljaninom Srbije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrđeno je da je organizator i vođa organizacije Slovenac. Djelovali su od početka 2018. pa do siječnja 2020. godine.

"Neovlašteno su nabavljali, proizvodili, krijumčarili, posjedovali radi neovlaštene prodaje, nudili na prodaju, prodavali, posredovali u prodaji i kupnji, skrivali i držali više vrsta droga i to kokain, heroin, amfetamin, ecstasy, marihuanu, hašiš, metamfetamin  te poduzeli cijeli niz radnji koje doprinose ostvarenju cilja postojanja i djelovanja zločinačkog udruženja", priopćili su iz MUP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povezali su se sa zasad još uvijek nepoznatim osobama u Južnoj Americi kako bi krijumčarili kokain u Europu. Potvrđeno je i da su skladišta bila u Sloveniji. Drogu su preprodavali po Hrvatskoj, Sloveniji, ali i drugim zemljama. 

"Kako bi prokrijumčarili drogu, organizirali su izradu posebnih tajnih skrovišta u vozilima te angažirali više osoba, kurira-krijumčara, za prevoženje droga za pripadnike zločinačkog udruženja i druge osobe koji su je dalje prodavali  u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i drugim europskim zemljama, djelujući udruženo i znajući za cilj zločinačkog udruženja", priopćio je MUP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv svih je podnijeta kaznena prijava

Provedeno je i 50 pretraga osoba, ali i domova te drugih prostora i pokretnih stvari. Za vrijeme ovog međunarodnog pothvata, uhićen je i 59-godišnji Hrvat na području Austrije. U Hrvatskoj su uhićena dva slovenska državljana. Uhićeni su i dva 45-godišnja Hrvata te 62-godišnjak. Oni su drogu krijumčarili iz Hrvatske u Hrvatsku i izvan nje, a krajnje odredište su bile Austrija, BiH te Hrvatska.

U kriminalističkom istraživanju zaplijenjeno je 549 grama kokaina, 6256 komada ecstasyja, 4365 grama amfetamina, 52.84 grama heroina, 12.300 grama marihuane, 190.000,00 kuna, 12.000,00 eura, 320 švicarskih franaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Sloveniji je zaplijenjeno 23.000 grama amfetamina, 3650 grama heroina te 1700 grama kokaina, 4.500 komada ecstasyja te u Njemačkoj novčani iznos od 87.350 eura, a sve navedeno se osnovano dovode u vezu s ovim zločinačkim udruženjem.

Osumnjičene osobe su uhićene te je protiv njih podnijeta kaznena prijava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo