Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
AFERA 'SREBRNJAK'

MUP detaljno objasnio zašto je privedena Ana Stavljenić Rukavina: Ona puštena na slobodu, Šulentić određen pritvor

Policija je objavila detalje akcije u kojoj je jučer privedena dugogodišnja suradnica Milana Bandića Ana Stavljenić Rukavina

Image
Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL
RTL Vijesti/ 1.7.2021. u 13:33
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Policija je objavila detalje akcije u kojoj su jučer privedene dugogodišnja suradnica Milana Bandića Ana Stavljenić Rukavina i gradska pročelnica Andrea Šuletić vezano uz izbor ravnatelja u Dječjoj bolnici Srebrnjak.

Ana Stavljenić-Rukavina (82) puštena je danas da se brani sa slobode. S druge strane, Andreji Šulentić je određeno 30 dana pritvora. 

"Sud nam je odredio istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja djela", kazao je odvjednit Andreje Šulentić, Ivo Farčić. Objasnio je da tužitelji protiv Stavljenić Rukavine nisu tražili istražni zatvor zbog njezine starije dobi. "Naravno da ćemo se žaliti", kazao je Farčić. 

Priopćenje MUP-a o ovom slučaju prenosimo u cijelosti: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Djelatnici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta su, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, proveli kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da su dvije hrvatske državljanke, starosti 82 i 55 godina, počinile kazneno djelo zlouporaba položaja i ovlasti.

Provedenim višemjesečnim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako su osumnjičene iskoristile svoj položaj i ovlasti kako bi drugoj osobi pribavile korist. Sumnjiči ih se da su u razdoblju od siječnja do kraja lipnja prošle godine, po zahtjevu sada pokojnog gradonačelnika, poduzele radnje kako bi osigurale da za ravnatelja dječje bolnice Srebrnjak bude izabrana osoba koju je on odabrao i prije zaprimanja svih prijava na raspisanom natječaju. 

Upravo se čita

Image
Nataša, Mašan i Marko

Shrvani otac Miloš oprostio se od ubijene supruge i sinova: 'Anđeli moji, dolazim vam uskoro. Volim vas'

Osumnjičene su na to pristale te je prvoosumnjičena 82-godišnjakinja, koristeći informacije koje su joj o dječjoj bolnici bile dostupne kao odgovornoj osobi u jednom njenom tijelu, sastavila program rada i razvoja bolnice kao jedan od uvjeta za javljanje na natječaj, dok je drugoosumnjičena 55-godišnjakinja tu dokumentaciju, zajedno s kandidaturom odabranog kandidata, predala u poslovnicu pošte.

Image
priopćenje

USKOK objavio sve detalje oko uhićenja u Zagrebu: Za ovo terete šefa HRT-a i kraljeve Adventa

Image
priopćenje

USKOK objavio sve detalje oko uhićenja u Zagrebu: Za ovo terete šefa HRT-a i kraljeve Adventa

Nadalje je, prije završetka natječaja, a po zahtjevu sada pokojnog gradonačelnika, prvoosumnjičena zatražila od odabranog kandidata za povuče svoju kandidaturu, s obzirom na to da je gradonačelnik odlučio da ipak želi drugog kandidata na čelu dječje bolnice Srebrnjak. I drugom kandidatu je prvoosumnjičena davala savjete i upute vezano uz teme koje će biti predmet razgovora kandidata te je od drugih članova tog tijela tražila da daju svoj glas navedenom kandidatu. Budući da jedna članica tijela nije to željela učiniti, sada pokojni gradonačelnik donio je odluku o njezinom razrješenju i imenovanju drugoosumnjičene kao nove članice tijela koje odlučuje o odabiru ravnatelja dječje bolnice te je na taj način osigurao da potrebna većina članova glasa sukladno njegovim traženjima. Nakon toga, donio je odluku o poništenju natječaja te je, nakon što je izabrao novog kandidata za ravnatelja zdravstvene ustanove, raspisan novi natječaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prvoosumnjičena je ponovno poduzimala radnje kako bi novoodabranog kandidata  pripremila za razgovor, a prema naloga sada pokojnog gradonačelnika obje su od ostalih članova tijela zatražile da glasaju za odabranog kandidata te je on i izabran ostvarujući tako sva prava na rad i iz rada tog mjesta. 

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja obje osumnjičene su tijekom srijede poslijepodne predane pritvorskom nadzorniku, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu i to za kaznena djela Zlouporaba položaja i ovlasti", stoji u priopćenju MUP-a. 

RTL Vijesti/ 1.7.2021. u 13:33
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
podignuta optužnica

Pročelnik spolno uznemiravao zaposlenice: 'Zbog toga je jednoj narušeno zdravlje'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba