prometna problematika / MUP: Za vikend dvije poginule osobe u prometu. 'Najbrži' je vozio 216 kilometara na sat, a najpijaniji je imao 2,7 promila

Image
Foto: Matija Habljak/Pixsell

Najveća nedopuštena brzina od 216 kilometara na sat zabilježena je kod vozača na vukovarsko-srijemskom području

27.12.2021.
14:29
Matija Habljak/Pixsell
VOYO logo

Proteklog vikenda na hrvatskim prometnicama poginule su dvije osobe, a zaustavljeno je 12 ponavljača najtežih prometnih prekršaja, izvijestila je u ponedjeljak policija.

Od ukupno 1279 prometnih prekršaja najviše je bilo prekoračenja brzine (360), a slijede vožnja u alkoholiziranom stanju (182) i nekorištenje sigurnosnog pojasa (78). Prilikom nepropisnog korištenja mobitela uhvaćena su 22 vozača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći broj vožnji pod utjecajem alkohola, njih 51, počinili su vozači u dobi od 18 do 24 godine, kojima je najčešće izmjerena koncentracija bila od pola do jednog promila.

Najveća nedopuštena brzina od 216 kilometara na sat zabilježena je kod vozača na vukovarsko-srijemskom području, dok je na koprvničko-križevačkom području izmjerena najveća koncentracija alkohola od 2,7 promila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nadzoru prometa aktivnosti policije bile su posebice usmjerene prema počiniteljima najtežih prekršaja, a tom je prilikom zatečeno 12 ponavljača koji su počinili 13 novih prometnih prekršaja.

Prema MUP-ovim podacima, u prvih 11 mjeseci ove godine u Hrvatskoj je u prometnim nesrećama poginulo 274 osoba, što je 49 osoba ili 21,8 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kada je poginulo 225 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo