predator maloljetnica / Muškarac (60) u Zagorju na parkiralištu uhvatio i grlio djevojčicu (13): 'Imaš li dečka? Dođi u moj stan'. Opirala se

Image
Foto: Davor Puklavec/Pixsell/Ilustracija

Dosuđeno mu je da mora platiti 29.000 kuna odštete nakon što je pravomoćno proglašen krivim za spolno uznemiravanje i kazneno djelo protiv spolne slobode

22.4.2022.
12:40
Davor Puklavec/Pixsell/Ilustracija
VOYO logo

U Zagorju je 60-godišnji muškarac spolno uznemiravao i dirao 13-godišnju djevojčicu, a sud je odlučio da joj mora platiti 29 tisuća kuna odštete, piše Danica.

U kaznenom postupku, prije parnice za naknadu štete, pravomoćno je proglašen krivim za dva kaznena djela protiv spolne slobode, spolnim uznemiravanjem te je osuđen na šest mjeseci zatvora uvjetno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kriv je, prema presudi, jer je u srpnju u Zagorju na parkiralištu stambene zgrade djevojčicu "uhvatio rukama oko struka te ju grlio, a kad je ona odmicala njegove ruke, ponovno je rukama hvatao za struk, zvao je da dođe u njegov stan, pitao ju ima li dečka".

Image
'Normalizirano ponašanje' /

Devet od 10 djevojčica doživi seksualno uznemiravanje: 'U školi sam znala dobiti po 50 fotografija spolovila na tjedan'

Image
'Normalizirano ponašanje' /

Devet od 10 djevojčica doživi seksualno uznemiravanje: 'U školi sam znala dobiti po 50 fotografija spolovila na tjedan'

Nakon toga je, prema pravomoćnoj presudi, za vrijeme turističke manifestacije u večernjim satima “u zamračenom dijelu lunaparka, u cilju uspostavljanja intimne veze mimo volje djeteta, slijedio ju te u jednom trenutku joj prišao s leđa i rukama ju uhvatio oko struka te tražio od nje da ga poljubi”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad je ona isto odbijala učiniti, više puta ju je poljubio u obraz nastojeći ju poljubiti u usta iako se ona tome opirala nastojeći se osloboditi njegovih ruku, a kada se ipak uspjela izmaknuti, rukom ju primio za stražnjicu", stoji u presudi.

Zbog trauma koje je proživjela kao žrtva spolnog uznemiravanja, djevojčica ima “niz zdravstvenih smetnji i to prije svega izraženu anksioznost, tjeskobu, česte glavobolje, zatvara se u sebe, od straha ne želi izlaziti iz kuće, izostajala je iz škole, pati od nesanice, nema apetit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osim toga, osjeća emocionalnu uznemirenost te je u redovitom psihijatrijskom tretmanu u vidu odlazaka na terapije i konzumiranja lijekova u okviru Poliklinike za zaštitu djece te kod školskog pedagoga i neurologa", zaključuje se u presudi donesenoj u četvrtak.

Djevojčica je putem zakonskih zastupnika, roditelja, od osuđenoga muškarca tužbom tražila 47 tisuća kuna odštete, ali sud joj je odlučio dosuditi 29 tisuća kuna, piše Danica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo