ILEGALNO STJECANJE KORISTI / Muškarac iz Kaštela dobio četiri i pol godine zatvora: seksualno iskorištavao djevojčicu, tjerao ih da kradu i davao im drogu

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

34-godišnjak je dosada prijavljivan za 47 kaznenih djela krađe, preprodaje i posjedovanja droge, osim seksualnog iskorištavanja, djeca su mu trebala i za imovinsku korist

22.12.2017.
16:30
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Na četiri i pol godine zatvora osuđen je na Županijskom sudu u Splitu 34-godišnjak iz Kaštela koji je, dajući sitne poklone među kojima i drogu te prijeteći batinama, organizirao bandu muških maloljetnika da kradu za njega. Osim toga se teretio da je 12-godišnju djevojčicu iskorištavao za seksualne odnose, piše Slobodna Dalmacija.

Najteže kazneno djelo koje mu se stavlja na teretje na štetu djevojčice koja je imala 12 godina kada je započeo njeno vabljenje. Tužiteljstvo je navelo u optužnici da je 2013. godine započeo druženje s djevojčicom dajući joj novac, poklone i marihuanu. Tražio bi od nje da mu pričuva dijete te je na taj način počela dolaziti kod njega, a tijekom slijedeće tri godine je stekao njeno povjerenje i ostvario emocionalni i spolni odnos. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

34-godišnjak je dosada prijavljivan za 47 kaznenih djela krađe, preprodaje i posjedovanja droge, osim seksualnog iskorištavanja, djeca su mu trebala i za imovinsku korist. Još je 2015. godine započeo druženje s štićenicima domova za djecu u dobi od 13 do 16 godina, davao im drogu i kako se radi o emocionalno nestabilnim osobama stvorio je kod njih stanje ovisnosti o sebi.

U pojedinim slučajevima kada je naišao na otpor koristio je prijetnje i fizičko nasilje, a metodom "mrkve i batine" stvorio je grupu koju je iskorištavao i usmjeravao na počinjenje krađa za koje je posebno prilagodio torbu obloživši je aluminijskom folijom radi onemogućavanja aktiviranja sigurnosne zaštite na proizvodima i predao je djeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tome mu je pomagala 27-godišnjakinja čiji nećak je bio jedan od šestorice maloljetnik pripadnika bande koje su iskorištavali. Nakon uspješnih poduhvata uzimali su oboje od djece ukradene predmete i dio prodavali zainteresiranim kupcima, dok su dio mijenjali za drogu, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo