Živa je / Na groblju upala u rupu od 2 metra. Došla Hitna, vatrogasci: 'Ne pamtim da smo ikad ikoga vadili s groblja'

Otišla je posjetiti Lovrinac, splitsko groblje. obići grobove svojih dragih pokojnih. I odjednom upala u rupu kod novih grobnica koje se upravo grade

22.6.2022.
22:00
VOYO logo

Posjet splitskom gradskom groblju jedna će Splićanka dugo pamtiti. 83-godišnjakinja je upalu u rupu kraj novih grobnica koje su još u fazi u izgradnje. Zbog ozljeda su, uz Hitnu pomoć, morali intervenirati i vatrogasci koji su pomogli izvući nesretnu ženu iz jame duboke dva metra. Više o tome Dragana Eterović.

Gospođa u dobi od 83 krenula je u obilazak grobova svojih najmilijih i, prolazeći kraj gradilišta, upala je u dva metra duboku rupu. Nije bila grobna raka, ali je rupa bila tik uz grobnice koje se grade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
dvije grobnice /

Bizarne krađe na splitskom groblju Lovrinac: Netko krade slike pokojnika. Policija istražuje

Image
dvije grobnice /

Bizarne krađe na splitskom groblju Lovrinac: Netko krade slike pokojnika. Policija istražuje

Petar Rodić, rukovoditelj na gradskom groblju Lovrinac: "Normalno da se prestrašila. Pričala je s nama, što nismo to nasuli. Mislim, bizarno je, ali što je tu je. Ne možemo sad iz ove kože... Vidljivih ozljeda nema, jedino što su mi radnici rekli radi se o nateknuću zgloba. Ili se nabila ili slomila, ne znam. Zato nismo htjeli da je naši radnici vade, nego da to rade stručne osobe."

Čim su radnici primijetili 83-godišnjakinju, pozvali su Hitnu pomoć, a stigli su I vatrogasci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boris Mladinov, operativni dežurni JVP Split: "Dobili smo dojavu od Hitne pomoći Split. Trebalo im je pomoći na dva, dva i po metra dubine, staviti je u nosila i predati je njima u ruke da bi je sigurno zbrinuli. A ja se ne sićan da smo baš (nekoga) vadili s groblja."

Iako postoji oznaka da je tu gradilište, radnim danom nema traka niti ograda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rodić komentira: "Nevjerojatno, ne možete objasniti. Kao da je netko tamo, eto... Ja se nadam na sreću da neće biti velikih ozljeda. Nama je žao što se to dogodilo. Mi inače u vikendu kad ne radimo, stavimo i ove trake i ograde. Ali, pošto je aktivan radni dan, to jutro je bilo otvoreno."

Žena je prošla s ozljedama zgloba, a nikome nije jasno kako je uspjela otklizati u dva metra duboku rupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splićanin Tomislav Delić komentirao je nesreću: "Nezgodno je to, dašta. Ako propadneš u rupu i to, nikad ne znaš što možeš slomiti. Ruku, nogu i tako."

Splićanka Marica Padovan kazala je: "Vjerojatno bi trebalo snositi posljedice." Misli li, znači, da bi gospođa trebala tužiti odgovorne? "Pa trebala bi. Zašto ne?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirko Višić iz BiH je, pak, komentirao: "Sigurno da bih se prepao, pomogao bih ako bih mogao. Šta ima više da kažem?"

Iz groblja Lovrinac nakon ovog slučaja najavljuju da će staviti vidljivije znakove upozorenja i bolje mjere osiguranja na gradilištima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo