promašena poslovna strategija / Na jajima, vinu i drugoj robi prevarili 20-ak poduzeća za 2,5 milijuna kuna

Image

Njihova poslovna strategija naručivanja robe bez plaćanja pokazala se ipak promašenom, jer ih je zagrebačka policija kazeno prijavila zbog više kaznenih djela prevara

12.2.2016.
11:54
VOYO logo

Četvorica muškaraca su u ime dvaju poduzeća temeljem bianco zadužnica naručivali robu, uključujući vino i jaja, a s obzirom da račune godinama nisu podmirili policija ih je osumnjičila za prevaru kojom su 20-ak poduzeća oštetili za oko 2,5 milijuna kuna.

Njihova poslovna strategija naručivanja robe bez plaćanja pokazala se ipak promašenom, jer ih je zagrebačka policija kazeno prijavila zbog više kaznenih djela prevara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muškarce u dobi od 45, 46, 43 i 34 godine policija tereti da su od kraja 2012. do kolovoza 2013. naručivali jaja, građevinski materijal, drvenu građu, vina, automobilsku opremu i drugo.

Pri tom su kao instrument osiguranja plaćanja predavali bianco zadužnice ovjerene pečatima dvaju trgovačkih društava. Policija je utvrdila da su osumnjičenici time u zabludu doveli odgovorne osobe poduzeća od kojih su naručivali robu jer računi do danas nisu plaćeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo