TUŽAN KRAJ AKCIJE SPAŠAVANJA / Na Medvednici umro muškarac, spašavao ga HGSS. 'Izbjegavajte izlaganje visokim temperaturama...'

Image
Foto: Lovro Kranjcevic/PIXSELL/Ilustracija

Spašavatelji su prvo vozilom, a potom pješice pristupili mjestu dojave

5.7.2022.
17:27
Lovro Kranjcevic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Tijekom jutra na Medvednici je preminuo planinar, javlja HGSS. Kažu naime da je HGSS Stanica Zagreb od Centra 112 zaprimila dojavu o muškoj osobi kojoj je pozlilo tijekom planinarenja, a pomoć su pozvali prijatelji koji su s unesrećenim planinarili po popularnoj Bikčevićevoj stazi.

Na teren je hitno izašlo šest spašavatelja Stanice Zagreb koji su vozilima došli do najpovoljnije lokacije za pristup te su dalje nastavili pješice s opremom za spašavanje. Spašavateljima su se odmah pridružili i djelatnici Hitne medicinske pomoći koji su po dolasku do unesrećenog nažalost mogli samo utvrditi da je preminuo. Tijelo planinara je nosilima transportirano do ceste gdje su ga preuzele nadležne službe, ističu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećaju pak i kako je ovaj tužan kraj akcije spašavanja podsjetnik svim posjetiteljima prirode da prilagode tjelesne napore svojim mogućnostima, izbjegavaju izlaganje visokim temperaturama, ponesu sa sobom dovoljno vode i pun mobitel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo