ZAVRŠEN OČEVID / Načelnik PUZ-a za RTL: 'Otkrili smo uzrok eksplozije koja je zatresla centar Zagreba'

U RTL-u Danas o eksploziji u Zagrebu govorio je načelnik PUZ-a Marko Rašić

29.11.2018.
19:03
VOYO logo

Rano jutros u samom središtu Zagreba odjeknula je eksplozija bombe I dok očevici spominju kako se u istom kafiću pucalo prije nekoliko dana na tulumu koji je trajao do dugo u noć, policija još istražuje motiv.

U međuvremenu se doznalo da je vlasnik kafića čovjek koji je javnosti postao poznat nakon pisma zagrebačkom gradonačelniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razbijena stakla. Oštećeni automobili. I policijski očevid. Jutrošnja eksplozija uznemirila je i probudila sami centar Zagreba. Od siline eksplozije, staklo je frcalo na sve strane. Čak i po okolnim balkonima. 

"Čuo sam eksploziju takvu da sam pod šokom. Pao mi je veliki radio s kazetom na pod. Mislio sam da mi je uletjelo nešto u stan, no nije. Tako je bubnulo da sam umro od straha", kazao je susjed Viktor Pavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susjedi ne žele prognozirati što se dogodilo. "To nas je sve iznenadilo. Tu sam punih 50 godina i nikad se takvo nešto nije događalo ovdje", rekao je susjed Stjepan Perić.

Na sreću, u eksploziji nitko nije stradao. Osim stakla koja su popucala u gotovo cijeloj ulici, druge materijalne štete i nema. Iz policije oprezni u izjavama. "Izvan ovih informacija s kojim smo se oglasili, u ovom trenutku ne možemo reći ništa više. Sve naše ekipe su na terenu i provode se intenzivne mjere očevida kriminalističkog istraživanja i svih ovih potrebnih radnji, tako da u ovom trenutku više ne možemo reći", kazao je načelnik sektora policije Davor Posilović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnik kafića u kojemu je eksplodirala bomba je Perica Milišić - poznat po svom pismu zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću zbog cvjetnjaka Tito. 

Improvizirana eksplozivna naprava

U RTL-u Danas o eksploziji u Zagrebu govorio je načelnik PUZ-a Marko Rašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da je očevid završen i da policija traži onoga tko je postavio napravu. Događaj smo okvalificirali kao djelo dovođenja u opasnost  života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvo i ovo djelo je prioritet u radu", rekao je Rašić. 

"U ovom trenutku mogu reći da je uzrok eksplozije neutvrđena improvizirana eksplozivna naprava", rekao je Rašić i dodao kako se može reći da to nije klasična bomba nego da je improvizirana naprava iz kućne radinosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o sigurnosti u Zagrebu, Rašić tvrdi da sigurnosno stanje nije zabrinjavajuće. "Ovakvi i slični slučajevi kod pojedinaca poljuljaju subjektivan osjećaj sigurnosti. No stanje sigurnosi na području Policijske uprave zagrebačke je zadovoljavajuće i dobro i u prilog tome govore svi pokazatelji", rekao je Rašić i dodao da je ukupan kriminalitet u padu 4 posto u odnosu na prošlu godinu. "No, možemo reći da je stanje sigurnosti zabrinjavajuće", zaključio je Rašić.

"Policija će brzo otkriti tog neozbiljnog čovjeka koji je bacio bombu u kafić"

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je na Trgu bana Jelačića na pitanje jesu li građani sigurni s obzirom na eksploziju u Domagojevoj ulici, odgovorio da su građani sigurni te poručio da se sigurnost u Zagrebu piše velikim slovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policija će, mislim, uskoro otkriti tog neozbiljnog čovjeka koji je bacio bombu u kafić", rekao je Bandić i dodao da je riječ o pojedinačnom incidentu.  Žao mu je što se to dogodilo, ali je dobro što nitko nije stradao. "Nije dobro da se to događa i očekujem od policije hitnu intervenciju", rekao je. 

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo