pristanište razdora / Naguravanje u Mrtvaškoj završilo uhićenjima i ozlijeđenima. Župan Komadina o svemu: 'Žao mi je...'

Image
Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Mještani Ilovika sukobili su se s izvođačima radova na proširenju luke Mrtvaška. Ukinuta im je brodska linija. Bilo vike, navodno i naguravanja, došli policija i Hitna

13.6.2022.
13:02
Goran Kovačić/Pixsell
VOYO logo

Više je ozlijeđenih i uhićenih nakon sukoba stanovnika Ilovika s izvođačima radova na proširenju luke Mrtvaška, donosi portal otoci.net.

Ilovčani su nezadovoljni projektom Županijske lučke uprave Mali Lošinj koja u Mrtvaškoj, na mjestu starog mulića, gradi veliko trajektno pristalište. Za vrijeme izvođenja radova ukinuta je brodska linija od Ilovika do Mrtvaške, što je za stanovnike bio najbrži način putovanja prema Malom Lošinju i Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutros su u Mrtvašku stigla dva pauk-vozila varaždinske tvrtke i bager. Predsjednica Mjesnog odboraO Ilovik, Jadranka Matas, za Otoci.net izjavila je da radnici zaštitarske tvrtke najprije nisu mještanima omogućavali privez ni iskrcaj na mulić. Potom su ipak omogućili da se s plovila iskrcaju djeca koja putu u školu u Malom Lošinju.

"Zaštitari su nam prijetili na grube načine i skoro bacili člana Mjesnog odbora Ladislava Radoslovića i mog muža u more. Došla je policija, ne znam tko ih je zvao. Zaštitari su svojim autom prepriječili put, a potom ga je prepriječio i jedan auto naših stanovnika, koji je dobio kaznu”, ispričala je Matas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Nova tragikomedija /

Problemi s HŽ-om i u Dalmaciji. Kondukter se nije pojavio na poslu pa vlak nije ni krenuo. 'Prema pravilima je'

Image
Nova tragikomedija /

Problemi s HŽ-om i u Dalmaciji. Kondukter se nije pojavio na poslu pa vlak nije ni krenuo. 'Prema pravilima je'

Prema njenom navodu, policija je kasnije privela Radoslovića i mještanina Željka Stojšića.

"Potom je njegova supruga zamolila policiju da ga puste. Došlo je do naguravanja, žena je pala na pod. Uhvatili su potom još jednu gospođu za ruku, ona je onkološki bolesnik. Na kraju je došla hitna pomoć, obje su odvezene u Rijeku. Žena koja je pala je majka troje djece. Sramota pravne države", ispričala je Jadranka Matas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O incidentu u Mrvaškoj oglasio se župan Zlatko Komadina na konferenciji za novinare u Rijeci. "Dio građana Ilovika je napao policiju te su privedeni, a blokirali su cestu da bi onemogućili uspostavu zone gradilišta izmještanjem nepropisno parkiranih vozila. Žao mi je što je do toga došlo, što se nije htjelo razgovarati i dogovoriti funkcioniranje u zoni gradilišta, već se ide s nasilnim metodama koje nikome neće donijeti dobro", izjavio je Komadina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo