OSUMNJIČEN PRVI SUSJED? / Nakon 11 godina policija otkrila tko je ubio umirovljenicu iz Zagreba. Njeno tijelo izvukli su iz bunara

Image
Foto: Antonio Jakus/PIXSELL

Nakon ubojstva osumnjičeni susjed krivotvorio je i ovjerio dokumente kako bi preuzeo stan

23.9.2022.
14:21
Antonio Jakus/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebačka policija pronašla je u četvrtak tijelo za koje se sumnja da je 76-godišnja umirovljenica Slavojka Senišin koja je prije 11 godina nestala pod nepoznatim okolnostima na području Trešnjevke gdje je živjela te posjedovala stan.

Ističu kako su kriminalističkim istraživanjem u protekle dvije godine došli do novih saznanja da se osumnjičeni 63-godišnjak može dovesti u vezu kao mogući počinitelj, a onda su ishodovali nalog Županijskog suda u Zagrebu za pretragu imanja osumnjičenika koje se nalazi na širem području Zagrebačke županije. U suradnji s pripadnicima MORH-a prekopano je dvorište te je pronađen bunar koji je osumnjičenik ranije zatrpao, kako bi prikrio mjesto gdje je bacio tijelo ubijene žene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unazad dva dana provedeno je iskapanje bunara, gdje je jučer, 22. rujna, na dubini od sedam metara, pronađeno tijelo za koje se sumnja da je tijelo nestale žene. Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu tijelo je ekshumirano i prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku radi obdukcije, istaknuli su.

Image
GOTOVA ISTRAGA /

Napokon razriješeno ubojstvo 'škaljarca' u Budvi. U svemu tome ulogu odigrao i atentator s Paga

Image
GOTOVA ISTRAGA /

Napokon razriješeno ubojstvo 'škaljarca' u Budvi. U svemu tome ulogu odigrao i atentator s Paga

Inače, policija govori kako sumnja da je muškarac u razdoblju od 12. listopada do 5. studenoga 2011. godine, na zasad točno neutvrđen način, iz koristoljublja, a s ciljem protupravnog prisvajanja nekretnine odnosno stana Slavojke, najvjerojatnije na adresi stanovanja, istu usmrtio, a koja je bila posebno ranjiva zbog svoje dobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je tijelo zamotao u tepih te ga prevezao na adresu na širem području Zagrebačke županije gdje posjeduje vikend kuću. Zamotano tijelo bacio je u bunar koji se nalazio u dvorištu vikend kuće, bunar zatrpao građevinskim otpadom i zemljom, a okno bunara maknuo i premjestio ispred vikend kuće, kako bi prikrio mjesto gdje se nalazio bunar.

Budući da prvotno nisu postojala saznanja da je nestala žena žrtva kaznenog djela, članovi obitelji su 2011. godine prijavili njezin nestanak, dok provedenim kriminalističkim istraživanjem nije utvrđeno gdje se nalazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon pet godina od prijave nestanka, osumnjičenik je s ciljem protupravnog prisvajanja stana ubijene Slavojke, krivotvorio i ovjerio dokumentaciju o kupnji stana, a s kojom je prisvojio njenu nekretninu u zajedničkoj stambenoj zgradi, naveli su.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici predali su osumnjičenog 63-godišnjaka pritvorskom nadzorniku dok su kaznenu prijavu podnijeli Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, zaključuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutarnji list doznaje kako je osumnjčenik zapravo prvi susjed nesretne Slavojke.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo